La Romexpo, Târgul Gaudeamus Radio România

Date:

Târgul Gaudeamus Radio România îşi desfăşoară ediţia cu numărul 26 în perioada 20-24 noiembrie (zilnic între orele 10.00 şi 20.00) la Romexpo. Este cel mai longeviv eveniment de acest fel de la noi pe piaţa cărţii, între primele zece din Europa ca amploare. Ediaţia 2019 se desfăşoară sub semnul celebrării a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, de unde şi calitatea de copreședinți de onoare ai ediției a lui Mircea Dinescu și Ion Caramitru.Noutăţileorganizare sunt brandul care include numele iniţiatorului şi organizatorului permanent, Radio România, locul desfăşurării, Pavilionul B2,precum şi suprafaţa totală a standurilor, peste 8.300 mp, record pentru un târg de carte din România (6.000 mp la ediția precedentă). Întregul spaţiu al târgului este împărţit în două zone, care poartă numele lui Mircea Nedelciu şi Mircea Sântimbreanu, personalităţi emblematice pentru anii de început ai Târgului Gaudeamus.

Deschiderea are loc miercuri, 20 noiembrie, ora 12.00, la standul Radio România. Primele recomandări editoriale sunt de la

Academia de Studii Economice din Bucureşti

Masa rotundă cu tema „Academia de Studii Economice din București – 106 ani în universul cărților”, la ora 11.00, eveniment prilejuit de împlinirea a 106 ani de la apariția primului număr al Revistei Cursurilor Academiei

de Înalte Studii Comerciale și Industriale. Invitați: prof. univ. dr. Alexandru Tașnadi (Departamentul de doctrine economice și comunicare, Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată), prof. univ. dr. Dumitru Miron (Departamentul de relații economice internaționale, Facultatea de Relații Economice Internaționale), prof. univ. dr. Alecxandrina Deaconu (Departamentul de management, Facultatea de Managment), prof. univ. dr. Laurențiu Tăchiciu (Departamentul de business, ştiințele consumatorului și managementul calității, Facultatea de Business și Turism), Lector univ. dr. Amedeo Istocescu (Departamentul de management, Facultatea de Management).

Editura Școala Ardeleană” 

Între orele 13.00 şi 15.00, Întâlnirile revistei „Sinteza”. Invitați: Grigore Arbore, Ioan Chirilă, Vasile Sebastian Dâncu, Ioan-Aurel Pop, Vasile Pușcaș. Lansarea volumelor: Grigore Arbore, „Periculoasele derive. Reflecții asupra unui prezent fără viitor”; Ioan Chirilă, „A învăța să trăiești veșnicia. Un dialog cu Sandu Frunză”; Ronald F. Inglehart, „Evoluția culturală. Schimbarea motivației umane și a modului în care aceasta transformă lumea” (Traducere în limba română de Mălina Voicu, Prefață de Mălina Voicu, Bogdan Voicu, Claudiu D. Tufiș); IoanAurel Pop, „Românii.

Eseuri dinspre Unire”; Vasile Pușcaș, „Universitate. Societate. Modernizare” (Ediția a III-a, revizuită și adăugită).

Editura Gama

Editura „Gama” aniversează 25 de ani (eveniment special aniversar vineri, 20 noiembrie, de la ora 17.00).

Diana Mocanu, directorul general al editurii, subliniază: „Pentru noi, cei 25 de ani de poveste înseamnă nenumărate provocări depășite și vise împlinite. Tot ceea ce facem, facem cu pasiune, ținând seama de misiunile pe care ni le-am asumat: educația prin joc ca metodă eficientă de învățare, dezvoltarea inteligențelor multiple, promovarea metodelor alternative de educație, susținerea eforturilor de deprindere a citirii, promovarea literaturii de calitate și încurajarea lecturii în familie și a interacțiunii părinte-copil. Ediția de anul acesta a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus este un prilej de a-i sărbători în primul rând pe eroii poveștii noastre: copiii și părinții care ne sunt alături!”

Între noutățile ofertei de la actuala ediţie a târgului se află: „Băiatul din bulă” de Stewart Foster, „Orangeboy”de Patrice Lawrence, „Acum sunt normală?”, primul volum al trilogiei feministe „Clubul Fetelor Bătrâne” de Holly Bourne. Oferta de Crăciun cuprinde, între multe altele, „Noaptea de Ajun în Țara Minunilor” de Carys Bexington și Kate Hindley, poveste în versuri ilustrată, inspirată de „’Twas The Night Before Christmas” și de „Alice în Țara Minunilor”.

Editura „Gama” face şi un act de implicare socială, un gest caritabil: o donație de cărți către Centru Educațional „Casa bună” fondat de Valeriu Nicolae, cunoscut pentru proiectele sale de voluntariat legate de accesul la educație al copiilor proveniți din mediile defavorizate.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...