Laborator cu tehnologii Honeywell la Politehnica București

Date:

La Facultatea de Inginerie Electrică a Universității Politehnica din București, compania Honeywell (NYSE:HON), furnizoare de tehnologii de control pentru clădiri și spații industriale, materiale avansate etc., a inaugurat un laborator de ultimă generație, complet dotat cu cele mai noi tehnologii folosite de companie la nivel mondial în proiectele de automatizare a proceselor industriale. Studenții au acces la soluții inovatoare bazate pe software folosite de companiile din domeniul industrial din întreaga lume pentru creșterea productivității, eficienței și siguranței operațiunilor. Investiţia este de 50.000 de dolari,

Cu ocazia inaugurării, Ronald Binkofski, preşedintele Honeywell pentru Europa Centrală şi de Est, a subliniat: „La Honeywell, înțelegem că sectorul industrial se află într-o schimbare accelerată, făcută posibilă de Industria 4.0 și de Internet of Things. În acest mediu aflat într-o continuă dezvoltare, generațiile viitoare de ingineri vor avea nevoie de un nou set de abilități complet diferit de cele solicitate până acum, de cunoștințe noi care vor completa fundamentele tradiționale ale ingineriei. Noul laborator reprezintă o inițiativă prin care ne dorim să oferim studenților tehnologii folosite în prezent în mediul de business pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile și să fie bine pregătiți pentru o carieră în inginerie și în domenii tehnice care au potențialul să aducă o contribuție semnificativă în lumea în care trăim.”

Mihnea Costoiu (foto), rectorul Universității Politehnica din București, a accentuat:  „Vrem ca studenții noștri să aibă o pregătire cât mai apropiată activității cu care se vor întâlni în cadrul companiilor. De aceea, dezvoltăm în fiecare an servicii și facilități menite să familiarizeze studenții cu situații practice. Este unul dintre motivele pentru care avem o rată de angajare de peste 95% în primul an după absolvire. Mulțumită Honeywell, care este unul partenerii de încredere ai universității noastre, vom putea de acum să arătăm studenților ce înseamnă activitățile de control, mentenanță și automatizare din cadrul proceselor industriale ale unei companii”.

Honeywell dezvoltă asemenea parteneriate şi cu  Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti şi Universitatea Politehnica Timișoara.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Economia informală în România: context, cauze și efecte

de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN,Academia de Studii Economice...

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...