Libertatea istorică, socială, economică și creația literară

Date:

Relația dintre libertatea istorică, socială, economică și creația literară constituie tema ediției din acest an (a VIII-a) a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM) „La Vest de Est / La Est de Vest”, ce se desfăşoară în serile de 23, 24, 25 octombrie la Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara şi 26 octombrie la librăria independentă „La Două Bufniţe”.   

Programul cuprinde, în fiecare seară de la ora 19: 23 octombrie – dialog Adam Michnik (Polonia)-Adrian Cioroianu, moderator de Magda Grădinaru (Ziare.com) şi dialog cu publicul; 24 octombrie – „Romanul Frankestein – trei ipostaze ale literaturii care se naşte în cimitirul istoriei”, cu lecturi publice Evgheni Vodolazkin (Rusia), José Luís Peixoto (Portugalia), Lucian Dan Teodorovici, moderator Mihaela Dedeoglu (RFI România) şi dialog cu publicul; 25 octombrie – „Avangarda continuă – experimentul liric, o misiune de-o viaţă”, cu lecturi publice Andrei Codrescu (Statele Unite ale Americii), Nora Iuga, Constantin Abăluță, moderator Robert Șerban președintele festivalului) şi dialog cu publicul; 26 octombrie – „Scânteia care aprinde torţa – muza care nu tace”, dialog Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Petru Ilieșu, moderator Alexandru Potcoavă şi dialog cu publicul.

Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara este definit ca „un proiect inițiat în 2012 care își propune să continue, într-o manieră deschisă publicului larg, tradiția studiilor comparatiste inițiate de Fundația A Treia Europă. Membri fondatori: Robert Șerban, Oana Boca Stănescu și Ioana Gruenwald. Din 2014, echipa le reunește și pe Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan”. Festivalul este organizat de Fundația Politehnica Timișoara și Headsome Communicationcu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, fiind un proiect susținut de Primăria Municipiului Timișoara, cu sprijinul Consiliul Județean Timiș.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...