Licenţă în inginerie certificată internaţional

Date:

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), în calitate de membră a European Network for Engineering Accreditation (ENAEE), anunţă că „este autorizată să acorde certificarea EUR-ACE® Label programelor de studii universitare de licență din domeniul ingineriei, acreditate ca urmare a evaluărilor ARACIS.

Principalele avantaje pe care le oferă o certificare EUR-ACE sunt: internaționalizarea profesiei de inginer, recunoașterea internațională a calității programelor de studii, facilitarea dezvoltării de programe în comun («joint») sau cu diplomă dublă («double degree») etc.

La data de 19 noiembrie 2014, ARACIS, împreună cu alte douăsprezece agenții de asigurare a calității membre ale ENAEE, au semnat un acord de recunoaștere reciprocă a diplomelor aferente calificărilor din domeniul ingineriei care au certificare EUR-ACE® Label.

În vederea desfășurării corespunzătoare a procesului de certificare EUR-ACE, ARACIS a elaborat Metodologia de evaluare externă a programelor de studii din domeniul Științelor inginerești în vederea evaluării periodice și acordării certificării EUR-ACE, precum și Standardele și Liniile directoare pentru certificarea EUR-ACE a programelor de studii din domeniul fundamental Științe inginerești. În vederea certificării EUR-ACE, ARACIS a inițiat și alte acțiuni, precum înființarea Registrului angajatorilor, ca parte din Registrul Național al Evaluatorilor ARACIS (RNE ARACIS)”.

ARACIS organizează la 11 noiembrie 2016, la Universitatea ”Transilvania” din Brașov, prima sesiune de instruire a evaluatorilor înscriși în RNE ARACIS (Registrul angajatorilor, Comisia de Științe Inginerești 1, Comisia de Științe Inginerești 2, Comisia de Ştiinţe Agricole, Silvice şi Medicină Veterinară), cu privire la Certificarea EUR-ACE®. Obiectivul sesiunii de instruire este acela de a pregăti corespunzător procesul de evaluare externă a programelor de studii din domeniul Științelor Inginerești în vederea certificării EUR-ACE®. Vor fi abordate teme precum evaluarea externă a calității în învățământul superior din România, ARACIS – misiune, obiective, instrumente, evaluarea externă periodică a programelor de studii, standarde specifice domeniului de ştiințe inginerești, evaluarea externă în vederea certificării EUR-ACE® – obiective, beneficii, standarde,  metodologie, ghid.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

De zece ori, angajator de zece: JTI România

JTI este Top Employer (Angajator de Top) pentru al...

Ce trebuie să faci dacă ai primit o notificare de la ANAF cu privire la veniturile obținute din străinătate?

  Stela Andrei, Partener, Impozit pe venit şi contribuţii sociale,...