Lucrări de refacere a plajelor

Date:

Administrația Națională „Apele Române”, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, reabilitează mai multe sectoare de plaje prin proiectul „Reducerea eroziunii costiere – Faza a II (2014-2020)”, în valoare de totală de 752.397.640 euro.Prin acest proiect, sunt refăcute stăvilarele Edighiol/Periboina, plajele Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie (etapa I), Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia – Venus-Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai (etapa II).

Lucrările hidrotehnice constau în înnisipări artificiale ale zonelor de plajă existente, prelungirea structurilor costiere conectate sau paralele cu țărmul, execuția unor protecții costiere noi sau de noi apărări de mal etc. De asemenea, sunt aplicate măsuri verzi pentru creșterea biodiversității marine prin conservarea, dezvoltarea sau protejarea unor habitate naturale în zona plajelor Agigea, Eforie Centru, Eforie Sud, Costinești, Jupiter, Balta Mangalia, Venus, Aurora și Saturn. Până în prezent, au fost finalizate lucrările de înnisipare dintre Constanța, Mamaia și Eforie Nord: 5 sectoare de plajă cu o lungime cumulată de aproximativ 7,3 km şi o lăţime extinsă la peste 100 m (accesibile turiştilor din 2016. Suprafața celor 5 sectoare de plajă (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud și Eforie Nord) a fost mărită cu 60,66 ha. 

Ervin Molnar, directorul general al AN Apele Române: „Am încredere în  echipa de profesioniști care derulează proiectul. De aceea, sunt convins că lucrările vor fi finalizate până la data de 30 decembrie 2023. În urma finalizării lucrărilor, locuitorii din zona litoralului românesc vor fi protejaţi de riscul de  inundații, iar turiştii se vor putea bucura de o plajă largă şi modernă. De asemenea, proiectul aduce avantaje majore în domeniul socio-economic pentru operatorii din zona litorală care vor fi protejaţi împotriva riscului de eroziune costieră și în acest fel vor putea să își dezvolte activitatea în cele mai bune condiții”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...