Mașina, mijlocul de transport preferat pentru călătorii în străinătate

Date:

Mașina s-a dovedit în vara acestui an mijlocul de transport preferat pentru călătorii în străinătate, destinația predilectă a fost Bulgaria, forma de prevenție dominantă a constituit-o pachetul de asigurare cu acoperire maximă, arată barometrul de profil realizat de compania Eurolife FFH (www.eurolife-asigurari.ro), cu portofoliu de asigurări de viaţă, invaliditate, şomaj, imobil, accidente, sănătate, răspundere civilă, călătorie, bilete.  

Din datele furnizate de Eurolife FFH, referitoare la perioada 1 iunie-30 septembrie, reținem:

mijloace de călătorie în vacanță în afara țării – mașina (63%), avionul (34%), autocarul (1%); în 2019, avionul (76%), maşina proprie (26%), autocarul (4%)

destinații de sejur – Bulgaria (31%), Grecia (25%), Turcia (9%), circuit cu mașina proprie în Europa (8%)

asigurare – pachet de asigurare cu acoperire maximă (peste 70% dintre clienți), 50.000 de euro suma asigurată, cu includerea unor riscuri variate precum asistență medicală de urgență, anularea călătoriei, asistență rutieră în cazul deplasărilor cu mașina personală, asigurarea bagajelor etc.

Eurolife FFH informează că „toți clienții care achiziționează o poliță de călătorie de la Eurolife FFH beneficiază și de acoperire în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov2. Clientul își poate recupera astfel fie costurile efectuate cu respectiva călătorie, dacă anularea a intervenit din cauza diagnosticării cu noul coronavirus, fie sumele aferente serviciilor medicale din străinătate (dacă diagnosticarea a intervenit pe parcursul prezenței în străinătate). Media primei plătite de către un client pentru o asigurare de călătorie se menține în jurul valorii de 36-38 de lei/persoană, pentru un sejur mediu de 5-10 zile.  

În ceea ce privește despăgubirile acordate, acestea au avut în vedere spețe precum anularea călătoriei din cauza îmbolnăvirii cu varicelă (contravaloare despăgubire 1000 euro – valoarea sejurului); asistență medicală în Grecia pe fondul unor arsuri solare (plată despăgubire 250 euro); consultație dentară (plată despăgubire 75 euro); asistență rutieră Grecia, reparații la locul evenimentului (plată despăgubire 100 euro); întâzierea bagajului la destinație (plată despăgubire 500 euro); anularea călătoriei pe fondul unei îmbolnăviri (plată despăgubire 1533 euro).

Asigurarea pentru călătoriile în străintate de la Eurolife FFH este disponibilă în 3 variante de pachet – Relaxat, Echilibrat și Zen, printre principalele beneficii numărându-se posibilitatea de a încheia poliţachiar şi de pe scara avionului, cu activare imediată, după confirmarea plăţii. Anul acesta, compania a lansat și o asigurare valabilă pentru călătoriile în România – RambursOrice, cu acoperire inclusiv pentru anularea călătoriilor din cauza îmbolnăvirii cu SarsCov2”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...