McDonald’s România a înregistrat vânzări record de burgeri

Date:

Compania malteză care operează în franciză lanțul de restaurante McDonald’s a anunțat miercuri că în decursul anului trecut, McDonald’s România a vândut 61 de milioane de burgeri şi 3 milioane de cafele.
În schimb, compania nu a dorit să ofere date financiare precum cifra de afaceri sau profitul generat de franciza din România în 2016, ci doar câteva date privind vânzările în volum.
„Investiţiile s-au ridicat la peste 20 miloane de lei, iar bugetul alocat dezvoltării reţelei McCafé a fost de 7,5 milioane de lei, cu 25 de cafenele la finalul anului. Cele 68 de restaurante din România au fost vizitate de peste 70 de milioane de clienţi, iar cei peste 4.000 de angajaţi au servit 61 de milioane de burgeri şi 3 milioane de cafele doar la McDonald’s”, a declarat directorul general al Premier Restaurants România, Daniel Boaje, citat în comunicat.
Începând cu 2016, rețeaua americană de restaurante aparține de Premier Capital, grup maltez. Înainte de a ceda afacerea maltezilor, McDonald’s a achiziționat aproape toate restaurantele francizate, cu excepţia unui fast-food McDonald’s din Galaţi.
Pe lângă acțiunile din România, Premier Capital deţine franciza McDonald’s pentru Malta, Grecia şi cele trei ţări baltice.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...