Medalie comemorativă Alexandru Ioan Cuza

Date:

Casa de Monede – principalul distribuitor de monede și medalii comemorative emise de monetării renumite, furnizor înregistrat de Autoritatea de Marcare din Republica Cehă pentru vânzarea de monede și medalii comemorative din metale prețioase – lansează o medalie specială dedicată lui Alexandru Ioan Cuza, la împlinirea a 200 de ani de la nașterea domnitorului. Medalia este înnobilată cu aur pur 999/1000 și bătută la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF și face parte dintr-o serie limitată de numai 10.000 de exemplare, distribuită exclusiv de Casa de Monede. Medalia este inclusă în colecția „Cele mai mari personalități ale poporului român” şi este în vânzare prin comandă online, pe www.casademonede.ro, livrată fiecărui colecționar însoțită de un certificat de autenticitate.

Împreună cu Proud To Be Romanian – comunitate de personalități și antreprenori profesioniști români care își promovează editorial performanţele – şi cu Romfilatelia, Casa de Monede organizează o serie de evenimente omagiale în martie 2020, la bicentenarul Cuza.

LuboĹĄ Krčil, Casa de Monede: „Eforturile de a readuce ĂŽn atenția publicului personalități istorice cu rol de model pentru tineri reprezintă un obiectiv educațional pe care Casa de Monede și l-a setat și care se traduce inclusiv prin parteneriatele de valoare pe care le facem cu diverse instituții culturale. În 2019 am ĂŽncheiat un parteneriat cu Muzeul Municipiului București cu prilejul comemorării a 30 de ani de la Revoluția Română, iar acum ĂŽncepem anul cu acest parteneriat cu Proud To Be Romanian și Romfilatelia care ne bucură și ne onorează Č™i cu planuri de a angrena ĂŽn proiecte comune și alte instituții, muzee și organizații.”

Ana Ionescu, Proud To Be Romanian: „Cu peste 10 ediții ale volumului ce reunește periodic personalități marcante ale României de ieri și de azi, Proud to Be Romanian și-a consolidat deja poziționarea de promotor al valorilor autentice românești, cu misiunea de a inspira noile generații. Parteneriatul cu cei de la Casa de Monede este prilejul perfect de a aduce în prim-plan figura lui Alexandru Ioan Cuza, atât în mod plastic prin inconfundabila reproducere artistică a portretului său sub penița lui Costin Craioveanu, cel ce semnează portretele coperților albumelor noastre, de la prima ediție, cât și metaforic, prin reactivarea unui crâmpei din aura sa istorică”.

Cristina Popescu, director general al Romfilatelia: „Romfilatelia, instituĹŁia desemnată să emită timbrele şi efectele poştale româneşti, promovează ĂŽn permanenţă marca poştală românească ca veritabil ambasador al ţării noastre. Timbrul, simbol de stat alături de imn, steag, emblemă și monedă, este un instrument de diplomație publică, folosit atât la nivel naĹŁional, cât şi ĂŽn plan internaĹŁional, oferind o viziune ĂŽn miniatură a patrimoniului cultural, artistic şi istoric al unei ţări. Am moștenit o istorie frumoasă, de care suntem mândri, pe care am promovat-o constant pe mărcile poștale cu ajutorul echipei Romfilatelia, colegi care ne-au ĂŽmpărtășit din experiența lor profesională și cărora le mulțumim pentru pasiune și dedicare. Am fost onoraĹŁi să reproducem pe timbre imaginea personalităţilor marcante ale României şi mândri de a obĹŁine dreptul de a le imortaliza pe marca poştală, promovându-le ĂŽn acelaşi timp la nivel naĹŁional şi internaĹŁional, prin corespondenĹŁa externă şi valorizându-i ĂŽn colecĹŁii transmisibile generaĹŁiilor viitoare.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca În fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...