MET Group, interes pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni la Achema Group

Date:

Compania energetică MET Group, cu sediul central în Elveția, anunță „interesul de a achiziționa 54,07% din acțiunile UAB koncernas ACHEMOS GRUPĖ (Achema Group), principalul producător de îngrășăminte pe bază de azot și produse chimice din zona baltică. Tranzacția are ca scop combinarea punctelor forte complementare ale celor două companii, facilitând astfel crearea unei valori substanțiale.

Având în vedere că 2023 a fost al doilea cel mai profitabil an al său, susținut de o cifră de afaceri consolidată de 24,5 miliarde EUR, compania elvețiană MET Group are puterea financiară de a-și continua strategia de creștere. MET a identificat Achema Group ca partener ideal pentru obiectivele sale de dezvoltare: Achema este o companie remarcabilă, cu o conducere experimentată și angajați calificați – o companie care se potrivește perfect în lanțul valoric al MET”.

Benjamin Lakatos, președinte și CEO al MET Group: „Această potențială achiziție ar fi un pas semnificativ către crearea de valoare substanțială pentru angajați, clienți și pentru mediul mai larg al Achema. Ne dorim o nouă eră prosperă pentru Achema și suntem angajați să dezvoltăm soluții acceptabile pentru toate părțile interesate, bazate pe o filozofie de parteneriat.”

MET subliniază că, „pentru finalizarea tranzacției, sunt necesare o analiză due diligence și aprobările din partea autorităților de reglementare. În plus, MET intenționează să încheie un acord și cu acționarii minoritari. Prin urmare, este de așteptat un proces mai lung, care implică mai mulți pași juridici și procedurali.

Vor fi furnizate actualizări suplimentare pe măsură ce procesul avansează”.

MET Group este caracteriza tca „un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveția și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 15 țări și 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 39 de centre internaționale de tranzacționare. MET a dovedit o experiență vastă în operarea de active energetice verzi (bazate pe surse regenerabile) sau flexibile (din surse convenționale), oferind cea mai largă paletă de sprijin pentru tranziția energetică. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2023 la 24,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 88 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 68 TWh.https://group.met.com/en”.

Fondată în 1994, Achema Group este cunoscută ca „una dintre cele mai mari companii private și angajatori din Lituania. Activitățile Grupului includ producția și comerțul de îngrășăminte, afaceri agricole, logistică și alte activități comerciale. În sectorul energetic, Achema Group este activă în producția și comercializarea gazelor naturale, construcția și operarea parcurilor eoliene în mai multe țări din UE, precum și în generarea și vânzarea de energie electrică verde din energie solară, eoliană și hidroelectrică. Grupul deține, de asemenea, o participație la KN Energies, operatorul terminalului LNG din Klaipeda, din Lituania, prin intermediul căruia achiziționează o mare parte din gazul natural lichefiat pentru producția de îngrășăminte, gazul natural fiind principala materie primă și reprezentând aproximativ 70% din costurile companiei. Societățile Grupului funcționează ca un lanț valoric integrat, iar produsele sunt exportate în peste 30 de țări. Lyda Lubienė și fiica ei, Viktorija Lubytė, dețin împreună o participație majoritară de 54,07% la Achema Group. www.achemosgrupe.lt/en”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...