Noi acÅĢiuni de plantare

Date:

Între acÅĢiunile de plantare din această perioadă, se regăseşte şi cea desfăşurată de CTP, dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale. De sărbătoarea Floriilor, angajați ai CTP ÃŪmpreună cu copii de la Școala Gimnazială din Bolintin-Deal au plantat 120 sălcii, care vor deveni habitat pentru păsări, ÃŪn parcul industrial CTPark Bucharest West. A fost ÃŪncă o acțiune de responsabilitate socială pe care CTP le derulează consecvent. Pentru copii, a fost şi o adevărată lecÅĢie despre natură, grija față de mediu, de comunitatea ÃŪn care locuiesc. În acelaşi spirit educativ, ei au primit din partea organizatorilor cÃĒte un rucsac cu mai multe instrumente ecologice de folosit ÃŪn drumeții: lanternă fără baterii (cu dinam), lupă, busolă, termometru, fluier.

EvidenÅĢiind rostul acÅĢiunii, Ana Dumitrache, Country Head, CTP Romania, explică: „Parcul industrial CTPark Bucharest West se află, pe de o parte, ÃŪn apropierea autostrăzii A1, o zonă cu foarte mult trafic auto, dar și ÃŪn apropierea comunităților. Noi ne dorim să minimizăm  impactul negativ asupra naturii și să maximizăm beneficiile aduse comunității atÃĒt din interiorul parcului, cÃĒt și din imediata vecinătate a acestuia, oferindu-le oamenilor un mediu de viață sănătos. Planul nostru este să plantăm cÃĒt mai mulți copaci, arbuști și vegetație specifice zonei, care să poată prelua poluarea cauzată de trafic și să creeze un mediu optim pentru dezvoltarea florei și faunei”.

Clădirile din CTPark Bucharest West sunt ÃŪn curs de certificare BREEAM (BRE Environmental Assessment Method), cea mai utilizată „metodă de evaluare a performanței ecologice a construcțiilor și a impactului acestora asupra mediului”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY RomÃĒnia: Comportamentul consumatorului romÃĒn ÃŪn perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca ÃŪn fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a RomÃĒniei (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din RomÃĒnia au nevoie de un sprijin mai mare ÃŪn tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate ÃŪn afara...