Noi măsuri propuse de IMM-uri

Date:

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a realizat un sondaj de opinie „cu privire la eficiența măsurilor luate de guvern și necesitatea introducerii de noi măsuri pentru IMM-uri”. Au participat 6120 de antreprenori (62,9% microîntreprinderi, 20,2% întreprinderi mici, 11,1% întreprinderi mijlocii, 5,8% alte forme de organizare). În cea mai mare măsură s-au declarant afectați prin reducerea veniturilor (64,30%). În proporție de 63,3% s-au arătat deschiși să apeleze la măsurile adoptate de guvern. 34,4% au răspuns că măsurile nu-i vor ajuta deloc.

Antreprenorii participanți la sondaj consideră necesară adoptarea și a unor măsuri cum sunt:

1. Suspendarea plății contribuțiilor sociale pe perioada stării de urgență și până la 3 luni de la data încetării acesteia (70.70%)

2. Suspendarea ratelor și dobânzilor bancare şi/sau societăţi de leasing pe o perioadă de 6 luni pentru firmele și angajații afectați de criza Covid19 (64.90%)

3. Suspendarea plații impozitului pe cifra de afaceri pe perioada stării de urgență și  până la 3 luni de la data ĂŽncetării acesteia (54%)

4. Suspendarea plații TVA-ului datorat, pe perioada stării de urgență și până la 3 luni de la data încetării acesteia (52.10%)

5. Transformarea somajului tehnic într-o măsură ACTIVĂ de ocupare, MUNCA FLEXIBILĂ, care să presupună că deși statul susține 75% din salariu, angajatul merge la lucru în mod flexibil pt a menține activitatea economică a companiei și societății (50.30%)

6. Statul trebuie să facă investiții majore (minim 100 miliarde lei) ĂŽn economie  (47.60%)

7. Subvenționarea utilitătilor pentru angajații aflați în somaj tehnic și familiile lor (44.40%)

8. Extinderea perioadei de implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene dincolo de perioada maximă prevazută inițial (40.50%)

9. Altele (5%).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

CCIR reprezintă România în cel mai important for de conducere al organizației mondiale a camerelor de comerț

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Tesla în căutare de clienți și de identitate, în timp ce concurența crește

Tesla este cea mai valoroasă companie auto din lume...

Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution

Biroul Wolf Theiss din București a asistat AIRSOL S.r.l.,...