O nouă etapă a programului Universității Antreprenoriale

Date:

Programul Universitatea Antreprenorială, derulat de Junior Achievement România în parteneriat cu Romanian-American Foundation, anunță pentru 2021 includerea unor componente noi „pentru pregătirea profesorilor și studenților: Future Ready Hackathon, sesiuni online interactive cu speakeri străini cu expertiză în antreprenoriat, inovare și design thinking, workshop-uri în mediul virtual, toate având la bază un pachet digital de resurse”. Concomitent, sunt menținute direcțiile principale de formare în antreprenoriat „prin programul JA Start-Up și incubatorul BizzFactory și de susținere financiară a celor mai bune proiecte de educație antreprenorială dezvoltate și implementate de profesori în universități”.

Universitatea Antreprenorială a fost lansată în 2016, oferind „o nouă abordare a antreprenoriatului și inovației în mediul universitar”. S-au creat hub-uri antreprenoriale în universități, extinse pe baza modelelor Junior Achievement (JA) România, în colaborare cu comunități locale de afaceri. Prin incubatorul JA BizzFactory, studenții „au realizat start-up-uri în diferite industrii și au avut ocazia să își echivaleze perioada de practică obligatorie la facultate”.

Ediția 2020 a programului a cuprins alocarea prin competiție a unor mini-granturi pentru proiecte antreprenoriale. Au beneficiat de finanțare 15 proiecte din 10 universități, implicând în activitățile educaționale derulate peste 100 de profesori, 1.000 de studenți și 100 de reprezentanți voluntari din mediul de afaceri. Universitățile din runda a II-a a competiției au fost: Universitatea Politehnica din București, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași, Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Politehnica Timișoara. Organizatorii subliniază că „la elaborarea și implementarea proiectelor au contribuit profesori implicați în programul JA Start-Up, fellows ai programului RAF-Fulbright plecați într-un schimb de experiență la Universitatea Rochester, precum și membri din Asociația pentru Educație Antreprenorială”.  

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concursul National Arena Urşilor Junior 2024

Liceeni din intreaga tara au infruntat celebrii ursi din...

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România...