O săptămâna cu prețuri fluctuante pentru criptoactive

Date:

 

Criptoactivele au fost din nou martorele unei noi perioade de șapte zile cu cu fluctuații de preț care au afectat toate activele, deși au înregistrat o volatilitate mai mică decât săptămâna trecută. 

Bitcoin a oscilat între 28.000 și 31.000 de dolari pe parcursul săptămânii trecute, dar acum a revenit la nivelul de 30.150 de dolari, unde a încheiat săptămâna precedentă. Eter a rămas relativ stabil, tranzacționându-se în prezent în jurul valorii de 2.000 de dolari, cu aproximativ 100 de dolari mai puțin față de cât era săptămâna trecută, la acest moment.

Cu toate acestea, cele mai multe știri au continuat să fie legate de consecințele decuplăriii monedei terraUSD de la echivalentul său fiat și de pierderea ulterioară a valorii monedei sale pereche, Luna.

În timp ce piața se confruntă cu prima sa „agitație” continuă din ultimii aproape doi ani (în oglindă cu S&P 500 în teritoriu de piață bear), este corect să ne așteptăm că vor urma perioade de testare pentru multe active. Rolul burselor va fi mai important ca oricând pentru a-i ajuta pe investitorii în devenire să reducă riscurile, oferindu-le acces la acele proiecte cu cele mai solide cazuri de utilizare, în condițiile în care creșterea costului vieții începe să afecteze cu adevărat veniturile disponibile. 

Cu toate acestea, vestea bună este că precedentele piețe bear au condus la inovare, astfel încât, deși titlurile din presă sugerează că este vorba de o situație sumbră, aceasta ar putea stimula dezvoltarea sectorului.

Pierderile BTC ale El Salvador egale cu următoarea plată a obligațiunilor țării

Reducerea prețului Bitcoin a afectat rezervele El Salvadorului, pierderile fiind echivalente cu următoarea plată preconizată a națiunii către deținătorii de obligațiuni. 

De când a devenit primul guvern din lume care a făcut din Bitcoin mijloc legal de plată, în septembrie anul trecut, președintele Nayib Bukele a investit aproximativ 105 milioane de dolari în cumpărarea de BTC. Din nefericire, prețul criptoactivului a scăzut cu 45% de la prima achiziție, reducând valoarea deținerii cu 66 de milioane de dolari. 

Acest lucru a dus la pierderi de aproximativ 40 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg, ceea ce reprezintă puțin mai mult decât următoarea plată a țării pentru datoria externă, de 38,25 milioane de dolari, care va trebui plătită în iunie.

Cu toate acestea, volatilitatea prețului nu pare să descurajeze prea mult guvernele. Trezoreria britanică a anunțat luna trecută planuri pentru ca stablecoins să fie recunoscute ca o formă de plată valabilă – totul face parte din planurile sale mai ample de a face din Marea Britanie un centru global pentru tehnologia și investițiile în cripto. Așadar, deși ar putea fi multe de învățat din experimentul din El Salvador, nu înseamnă că acesta reprezintă sfârșitul interesului statelor pentru criptoactive și pentru utilizarea lor tot mai mult în efectuarea plăților obișnuite.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...

Accelerator pentru creșterea nivelului de profesionalizare a industriei Influencer Marketing

Start-up-ul MOCAPP anunță o nouă ediție a programului de...

Mentorat, coaching și granturi pentru femeile antreprenor  

ING Bank România și Visa anunță lansarea programului She’s...

Parteneriat Consiliul Patronatelor ESG din România – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin

Consiliul Patronatelor ESG din România (CPESGR) anunță că „a...