De la începutul crizei sanitare generate de virusul SARS-COV-2, comerțul electronic în România a cunoscut o creștere spectaculoasă. Acum, această formă de comerț digital se situează la nivelul la care ar fi ajuns în aproximativ 5 ani, dacă s-ar fi dezvoltat în ritmul anterior pandemiei.

BinBox – unul dintre jucătorii importanți pe piața servicii Cloud și Data Center din România, și Oak3 – agenție digitală de top, specializată în dezvoltare de platforme de comerț electronic pentru magazine online B2C și B2B și integrări de comerț electronic cu sisteme ERP, se angajează într-un parteneriat, cu scopul de a încuraja adoptarea și dezvoltarea comerțului electronic în România, și susțin transformarea digitală.

            În această colaborare, BinBox vine cu o soluție completă de găzduire a unui magazin online bazat pe Magento (by Bitnami). Aceasta cuprinde elemente precum domeniu pentru website, adrese de email profesionale, infrastructură virtuală scalabilă dar și găzduire și spațiu de stocare. Oferta este una de top, elementele soluției bazându-se pe cele mai performante tehnologii precum Cisco și Microsoft încă din pachetul de bază.

“Acest parteneriat reprezintă, în primul rând, o oportunitate antreprenorii care vor să-și dezvolte un website de comerț electronic și care vor putea să cumpere toate serviciile de care au nevoie dintr-un singur loc. Este un pachet de servicii care folosește tehnologii de nivel enterprise (Cisco UCS, Azure Stack, Microsoft 356 și Magento) la un preț foarte competitiv.” – a declarat Alexandru Pătrașcu, Director de Operațiuni în cadrul BinBox Global Services.

            Aportul Oak3 vine prin dezvoltarea propriu-zisă a magazinelor online bazate pe Magento, capabile să susțină o bază de date de produse amplă. Echipa lor de profesioniști își angajează expertiza, precum și experiența anterioară pentru a ajuta companiile interesate de lansarea unui magazine online cu planificarea strategică, proiectarea, dezvoltarea site-ului web și întreținerea post-lansare.

            “Contextul economic actual și tendințele în creștere legate de comerțul online aduc în prim plan necesitatea unei prezente puternice pe această piață. Prin acest pachet de servicii venim în întâmpinarea antreprenorilor oferindu-le posibilitatea de a dezvolta, prin programatorii noștri certificați, un magazin online folosind Magento, una dintre cele mai robuste platforme de comerț electronic.” a declarat Vlad Buruian, CEO Oak3.

            Compania BinBox a fost înființată în anul 2018 și, într-un timp foarte scurt, a devenit unul dintre furnizorii de servicii Cloud importanți din România. Partener Microsoft și Cisco, firma operează două centre de date Tier III, construite după cele mai exigente standarde, ce pot asigura inclusiv redundanța serverelor virtuale și a implementat pentru prima dată în România serviciul de Cloud on premises de la Microsoft, Azure Stack, în scopuri comerciale.

Având o echipă puternică de programatori certificați Magento cu experiență vastă în crearea cu succes de proiecte eCommerce, Oak3 este unul dintre furnizorii importanți de servicii integrate de dezvoltare magazine online si software din România, cu o prezentă pe piața de peste 10 ani.

DISTRIBUIȚI