Parc de mesteceni „Plantați în amintire”  

Date:

Prin proiectul „Plantați în amintire”, Asociația „Zi de Bine” a realizat primul parc de mesteceni amenajat în memoria celor dragi, la Lugoj, în județul Timiș, pe o suprafață de 6.000 mp, pusă la dispoziție de Primăria Lugoj.

Partenerii strategici ai Asociației „Zi de Bine”, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank, au oferit 65.000 de euro pentru acest proiect.

Au fost plantați 100 de copaci. Fiecare copac are atașat un cod QR care duce către poveștile unor persoane pierdut. Poveștile pot fi citite aici: https://plantatiinamintire.ro/stories.

La inaugurare au participat zeci de localnici, precum și persoane din București, Brașov, Prahova, care au rezervat câte un copac și au venit special pentru a prinde plăcuța memorială pe mesteacănul-poveste.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației „Zi de Bine”: „Plantați în amintire este un proiect la care visăm de mai bine de trei ani. Să-i vedem pe oameni îmbrățișându-și copacii sau așezându-se pur și simplu pe o bancă cu ochii la mestecenii-viață, a fost foarte emoționant și ne-a făcut să înțelegem încă o dată necesitatea unui astfel de proiect, care îmbină atât de frumos cel puțin trei elemente – doliul, mediul și comunitatea. Acesta este și motivul pentru care vom duce ideea mai departe și căutăm partenerii instituționali potriviți și sprijinul financiar necesar pentru a face, în următorii 10 ani, un astfel de parc în fiecare județ din țară.”

Proiectul continuă cu amenajarea a încă două astfel de parcuri în anul 2023, pentru care inițiatoarele au semnat acordurile de parteneriat cu Primăria Sectorului 6 și cu Primăria Municipiului Oradea.

De asemenea, Asociația „Zi de Bine” organizează întâlniri cu persoane care au trecut prin experiența doliului. Primul grup de suport se reunește la 9 decembrie, între orele 18.00 și 20.00, la Centrul Comunitar „Zi de Bine” din Str. Uranus, nr. 150, et. 1, sector 5, București. Cei care doresc să participe la această întâlnire sunt invitați să completeze formularul de înscriere: https://bit.ly/3OvTJKe.

Pentru susținerea proiectului „Plantați în amintire”, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe venit, completând contractul de sponsorizare: Zi de bine !

De asemenea, companiile care nu au redirecționat cei 20% din impozitul pe anul 2021 au ocazia de a  transfera suma până pe 25 decembrie, completând formularul 177 disponibil pe site-ul ANAF.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...