Parteneriat COSR-BCR pentru performanță olimpică la Tokyo 2020

Date:

Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Banca Comercială Română au semnat un parteneriat strategic pe trei ani „pentru sprijinirea performanței sportive și dezvoltarea educației prin sport în România” (foto BCR). Într-o primă fază, BCR va susține o investiție de peste o jumătate de milion de euro pe an, prin aport financiar direct și prin proiecte comune de dezvoltare a sportului olimpic. Un proiect major sprijinit astfel este Samurai 2020, „prin care COSR își propune ofere asistență specială sportivilor cu potențial de a obține medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020”.

Mihai Covaliu, președintele COSR, a subliniat în contextul semnării parteneriatului: „COSR și BCR își unesc forțele într-un parteneriat pentru România, pentru viitorul sportului din țara noastră. Este un proiect a două organizații importante pentru România, nu doar prin ceea ce fac zi de zi, dar mai ales prin ceea ce reprezintă. Două simboluri ale României, două exemple care arată că dacă ai încredere, poți avea performanță. COSR sprijină sportivii și viitorii campioni de la Jocurile Olimpice, iar contribuția financiara a BCR va face posibil o susținere și mai mare pentru sportivii care au demonstrat că pot face performanță. Sunt convins că succesele sportivilor noștri vor fi surse de inspirație pentru românii care vor simți că pot obține și ei performanțe în domeniile lor de activitate”.

Sergiu Manea, CEO BCR, a declarat: „Parteneriatul cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman reprezintă un pas firesc în demersul nostru continuu de a crea capital de încredere în Romania. Într-o perioadă plină de provocari pentru sportul olimpic, în care doar câteva sporturi reușesc să ajungă pe prima pagină și să câștige încrederea marelui public, avem nevoie să credem din nou în România olimpică. Aceasta încredere nu se poate naște însă fără pregătire, educație și investiție în viitor. De aceea, am decis să ne implicăm în educația și pregătirea viitorilor campioni, precum și în promovarea valorilor olimpice”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concursul National Arena Urşilor Junior 2024

Liceeni din intreaga tara au infruntat celebrii ursi din...

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România...