Parteneriat Junior Achievement România-OMV Petrom pentru succesul tinerilor în comunitate

Date:

Organizația Junior Achievement România și compania OMV Petrom anunță „o nouă ediție a proiectului «Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta», care contribuie la apropierea liceenilor de realitatea economică și la înțelegerea oportunităților profesionale în meseriile de astăzi și mâine. 

Dezvoltarea atât a abilităților personale, cât și a celor profesionale este promovată și în ediția de anul acesta prin participarea elevilor la activități care îi încurajează să-și asume responsabilitatea în identificarea soluțiilor pentru nevoile sau provocările comunităților din care fac parte, demonstrând competențe precum eficiență, inovație, organizare și autocoordonare.

În plus, elevii vor fi implicați în activități de orientare profesională care își propun să le dezvăluie mai detaliat peisajul actual al oportunităților de carieră, să le contureze abilitățile necesare pentru a le urma și să le ofere alternative pentru pregătire și evoluție în domeniu. 

Pe parcursul tuturor acestor activități, elevii vor interacționa frecvent cu voluntarii de la OMV Petrom, beneficiind de experiențele profesionale și personale ale acestora, pentru a primi feedback, recomandări și pentru a dobândi o înțelegere mai profundă a modului în care procesul decizional și planificarea influențează fiecare etapă a vieții”.

Ionut Ciubotaru, VP Business Development OMV Petrom: „Suntem mândri că și în acest an o mie de tineri pot interacționa cu voluntari din comunitatea de afaceri, printre care se numără și angajați ai OMV Petrom, în cadrul proiectului «Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta». Cu ajutorul acestor voluntari, tinerii își pot dezvolta competențele esențiale pentru tranziția spre piața muncii și pentru viața de adult. Acest proiect face parte din strategia OMV Petrom de implicare activă în dezvoltarea comunităților în care activează și oferă tinerilor oportunități valoroase de dezvoltare personală.” 

Referindu-se la colaborarea continuă de opt ani, Junior Achievement România și OMV Petrom reamintesc că „au furnizat pentru mii de elevi posibilitatea de a participa gratuit la activități de învățare practică și de a interacționa cu voluntari din comunitatea de afaceri. Interacțiunea constantă cu voluntarii proiectului îi sprijină pe elevi în dobândirea abilităților și cunoștințelor esențiale pentru trecerea la piața muncii și pentru dezvoltarea lor ca viitori adulți”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...