Parteneriat strategic Bosch –Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Date:

Compania Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat un nou acord de parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (foto), prin care este susținut programul de masterat „Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date” de la Facultatea de Matematică și Informatică a universității clujene.După cum subliniază inițiatorii parteneriatului, „Centrul de Inginerie Bosch din Cluj va asigura suport tehnic, organizațional și financiar pentru studenții și cadrele didactice implicate în program, nu doar pe componenta didactică, ci și pe cea științifică. Toți studenții înrolați în programul de masterat vor beneficia de pregătire solidă în sfera programării paralele și distribuite, ingineria și știința datelor, analiza și vizualizarea datelor cu aplicații în domenii precum industria auto și oricare alta industrie care produce și analizează volume mari de date”. Aportul noului parteneriat la formarea în domeniul IT este apreciat ca atare.

Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL, reprezentantul Grupului Bosch în România: „Grupul Bosch dezvoltă permanent, în România, programe și inițiative care sprijină relația dintre educație și mediul economic. Pentru noi, parteneriatul cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj este parte integrantă din strategia noastră la nivel național și ne permite să oferim studenților oportunitatea de a accede la o carieră solidă în domeniul tehnologiilor avansate.” 

Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj:„Semnarea acestui nou acord de parteneriat reprezintă consolidarea relației de colaborare dintre Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Totodată, este un pas prin care extindem parteneriatul nostru în beneficiul comunității locale și al companiei. Viitorul companiei noastre are la bază nu doar actualii, ci și viitorii angajați bine pregătiți pentru era digitalizării, a industriei, lucrurilor și serviciilor conectate.Inteligența artificială, știința datelor, ingineria și gestionarea volumelor mari de date în domeniul mobilității și industriei conectate sunt proiecte strategice pe care compania le derulează la nivel global și în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. Proiectele inovatoare pe care le dezvoltăm la Cluj contribuie la viitorul mobilității – o mobilitate automatizată, sigură și sustenabilă. În acest sens, avem posibilitatea de a oferi studenților atât know-how tehnic și științific, cât și cel mai bun cadru de învățământ practic pentru a-i familiariza cu proiecte din domeniul transformării digitale a industriei auto și tehnologie de ultimă oră.”

Prof.univ.dr. Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: „Această colaborare, ce sperăm să fie un exemplu de reţetă de câştig de tipul Win-Win, demonstrează că, atunci când există viziune şi determinare, nu există nicio piedică în realizarea unui parteneriat orientat spre performanță și profitabilitate ȋntre instituțiile de învățământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT & C.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...