Studenții ASE vor învăța în mod practic tot ce ține de industria de retail de la experții Altex

Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, anunță încheierea unui parteneriat strategic cu Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic si de administrație publică din România, deschizând astfel studenților calea oportunităților de aprofundare a cunoștințelor teoretice, precum și de integrare profesională, după terminarea facultății.

Prin acest acord, Grupul Altex și Academia de Studii Economice din București vor dezvolta și organiza proiecte comune, dar și cursuri sau conferințe care să atingă teme actuale de interes legate de industria de retail, vor conlucra pentru studii de cercetare, vor colabora în vederea implementării unor proiecte cu finanțare nerambursabilă. Totodată, activitățile științifice din cadrul ASE vor fi susținute activ de Altex, la fel și îmbunătățirea și dezvoltarea bazei materiale a Academiei.

Aspectul cel mai important este asigurarea de stagii de practică în cadrul unei companii românești, lider pe piață în retail. Astfel, studenții Academiei de Studii Economice din București vor avea oportunitatea să aprofundeze cunoștințele teoretice dobândite pe băncile facultăților și să își îmbunătățească abilitățile profesionale practice, având acces la expertiza specialiștilor Altex și la training-uri pentru a înțelege cum se desfășoară activitățile specifice ale fiecărui departament în parte, dar și cum să utilizeze cele mai noi tehnologii implementate de retailer la nivelul companiei.

Parteneriatul strategic dintre retailer și Academia de Studii Economice din București a fost semnat în cadrul unei cermonii restrânse la care au participat CEO-ul Altex România, Dan Ostahie, precum și Rectorul ASE, prof.univ.dr. Nicolae Istudor.

,,Grupul Altex  și-a propus o implicare activă și pe termen lung în formarea viitorilor profesioniști, în beneficiul ambelor organizații. Astfel, prin acest demers, grupul nostru de companii are oportunitatea de recrutare a tinerilor absolvenți sau masteranzi ai facultăților Academiei de Studii Economice (Facultatea de Administrarea Afacerilor, Facultatea de Marketing, Facultatea de Management, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, etc.) care își pot iniția sau dezvolta cariera profesională. Pe de altă parte, Grupul Altex oferă un studiu valoros de antreprenoriat autentic dezvoltat în condițiile de economie de piață din România din ultimii 30 de ani, studiu care poate inspira și forma tânăra generație de antreprenori”, declară Dan Ostahie, CEO-ul Altex România.

,,Ne bucurăm să semnăm astăzi un parteneriat strategic cu o companie antreprenorială românească. Prin acest parteneriat, ne susținem reciproc: universitatea noastră va sprijini dezvoltarea companiei Altex, atât pe piața din România, cât si din străinătate, susținând în același timp dezvoltarea capitalului românesc, prin studii si analize elaborate în comun, prin programe de pregătire a specialiștilor din cadrul companiei. Totodată, ne bucurăm să vă anunțăm că Altex va susține universitatea în modernizarea bazei tehnico-materiale și în implicarea specialiștilor din cadrul companiei în proiecte educaționale. Studenții din universitatea noastră vor avea acces la resursele practice ale companiei și suntem, convinși că prin astfel de parteneriate contribuim la sporirea angajabiliățtii absolvenților noștri.”, declară prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE.

Parteneriatul ASE-Altex răspunde nevoii tot mai mari de educație practică, adaptată la mediul de business actual. În condițiile în care România se confrunta încă dinaintea pandemiei cu o criză de forță de muncă, actualul context este și mai dificil. Studenții au, în acest fel, o șansă în plus să-și desăvârșească studiile și să se poată integra, apoi, pe piața muncii.

DISTRIBUIȚI