Parteneriat Universitatea București-KPMG

Date:

Universitatea din București și KPMG au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea și modernizarea învățământului și cercetării avansate în domeniul guvernanței publice și private și pentru integrarea și colaborarea mai bună între mediul academic și mediul de afaceri. Între direcțiile de concretizare se regăsesc întărireașimodernizarea predării, cercetăriiși trainingului în domeniul guvernanței și științelor administrative, susținerea unor formule moderne de pregătire a studenților în domenii legate de business și de managementul afacerilor, susținerea învățământului și a cercetării în domeniul guvernanței publice. În acest sens,Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București anunţă că „are în plan crearea unui nou program doctoral în studii administrative, cu un accent pe legătura dintre cercetarea fundamentală și aplicațiile ei în domeniul organizațional și al sistemelor de guvernanță”, program care va fi susținut de KPMG. Pe baza parteneriatului, va fi creată o poziție deKPMG Professorship/„Profesor KPMG” pentru un profesor român, cu afiliere duală la o universitate din SUA și una din România (la Facultatea de Administrație și Afaceri a Universităţii din București). Poziţia de KPMG Professorship of Governance este definită prin aceea că „va întări capacitatea purtătorului acestei poziții de a funcționa ca legătură activă între mediile academice occidentale și românești și de a contribui la o mai bună și directă racordare a celor din urmă la primele”. Poziţia va fi îndeplinită de prof. univ. dr. Dragoș Paul Aligică, profesor de ştiințe administrative la Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București, Senior Research Fellow al F. A. Hayek Program for Advanced Study in Philosophy, Politics and Economics la George Mason University, unde predă în cadrul Departamentului de Științe Economice și cercetător afiliat al Ed SniderCenter de la R. H. Smith School of Business, University of Maryland CollegePark, specialist în sisteme de guvernanță, analiză instituțională și teorie normativă, autor și editor a 12 cărți de profil și a peste 100 de articole, studii și analize de specialitate.

În contextul realizării parteneriatului, Ramona Jurubiță, Country Manager Partner al KPMG România, subliniază: „Parteneriatul dintre KPMG și Universitatea din București este o expresie a viziunii noastre strategice și îmbină noțiunea de angajament de responsabilitate socială corporativă cu ideea de a încuraja inovația și experimentul instituțional în sectorul producției și a distribuției de cunoaștere aplicată și know-how, un sector din care fac parte, în forme diferite, dar strâns legate, atât industria de consultanță, cât și sistemul de educație superioară”.

Prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti, accentuează: „Într-un moment în care, în întreaga lume, instituțiile academice se află într-un proces de căutare și de reașezare, iar mediul de afaceri încearcă să își recalibreze nu doar modelele de business, ci și modul în care își definește responsabilitatea sa socială în funcție de evoluțiile tehnologice, culturale și instituționale de la începutul secolului 21, Universitatea din București și KPMG au decis să testeze câteva idei care – sperăm – ar putea aduce ceva nou și constructiv în peisaj privind modalitățile de relaționare a cercetării și a învățământului academic cu practica. Ne dorim ca proiectul să aibă capacitatea să inspire și alte experimente similare în cadrul comunității academice a Universității din București, obiectivul nostru fiind ca parteneriatul acesta să fie începutul unei serii de astfel de inițiative care să deschidă un dialog robust și dinamic între mediul academic și actorii socio-economici.” 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...