Piețele americane încheie săptămână cu noi maxime istorice pe măsură ce recuperarea economică se accelerează

Date:

Într-un nou comentariu realizat de analistul eToro Ionuț Paulenco aflăm ce se întâmplă pe piețele americane, ultima săptămână fiind încheiată cu noi maxime istorice pe măsură ce recuperarea economică se accelerează.

Săptămâna trecută s-a încheiat cu noi recorduri pentru piețele americane, cu indicii Dow Jones Industrial Average, S&P 500 și Nasdaq Composite la maxime istorice.

Acțiunile din sectoarele legate de redresarea economică au condus la multe dintre câștigurile săptămânii trecute, pe măsură ce eforturile de vaccinare din întreaga SUA s-au accelerat. Atât indicele Dow Jones, cât și S&P 500 au urcat cu cel puțin 2% săptămâna trecută. Nasdaq a crescut cu 3,1% după ce unii traderi au investit în uriasii tech, Apple a crescut cu peste 8%, iar Amazon și Alphabet au câștigat fiecare peste 6%.

Norii inflației se adună totuși. Indicele prețurilor de producție a avansat cu 1,0% în martie, potrivit Biroului de Statistică al Muncii din SUA, depășind previziunile analiștilor de 0,4%. Raportul a determinat creșterea randamentului Trezoreriei pe 10 ani la 1,664%, deoarece piețele anticipează că revenirea economiei vine și cu o inflație mai mare.

Însă președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a numit joi recuperarea economică post-pandemie „inegală” și „incompletă”, semnalând că este necesară o revenire mai robustă. Fed a liniștit piețele că nu se va grăbi să crească dobânzile, ci va aștepta recuperarea completă a pieței muncii.

În Europa, speranțele pentru o recuperare rapidă au luat o gura de oxigen săptămâna trecută pe masura ce vaccinarea a atins noi recorduri zilnice, cu Germania administrând 720.000 de doze joi, în timp ce Franța a reușit sa atingă un record de 510.000 doze vineri. Franța a anunțat că și-a atins obiectivul de 10 milioane de doze administrate cu o săptămână mai devreme decât planificase. Însă planurile de recuperare post-pandemică sunt încă în plan secund pe continent, aflat într-un moment în care multe țări europene se confruntă cu un al treilea val de COVID-19.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...