Platformă inovatoare de investiții la bursă   

Date:

Grupul internațional de investiții Freedom Holding Corp, listat la bursa NASDAQ, anunță că „și-a lansat platforma de investiții Freedom24, în România. Înființat în 2008, grupul dispune de o experiență vastă pe piețele din SUA, Europa și Asia Centrală și are o capitalizare de piață de aproximativ 4,8 miliarde de dolari.

Olga Milko, Business Development Director în cadrul Freedom24: „Suntem încrezători că platforma Freedom24 va fi foarte bine primită pe piața românească. Românii au un apetit tot mai mare pentru investiții în companiile globale, inovatoare, listate la bursele internaționale. Oferim clienților noștri toate resursele de care au nevoie pentru a realiza investiții de succes, de la acces direct la cele mai mari burse de valori din lume, analize profesionale ale titlurilor de valoare, la aplicații de tranzacționare ușor de utilizat și suport în limba română.” 

Cu peste 250.000 de clienți activi în Europa, Freedom24 își extinde acum serviciile în România, oferind investitorilor români acces la oportunități de investiții la cele mai mari burse de valori din lume. 

Investiții la bursele din America, Europa și Asia cu comisioane reduse și transparente

Freedom24 este caracterizat prin faptul că „oferă investitorilor de retail din România posibilitatea de a tranzacționa peste 1.000.000 de instrumente financiare, incluzând acțiuni, ETF-uri, contracte futures, obligațiuni și altele, pe 15 dintre cele mai importante burse din lume, cum ar fi NASDAQ, NYSE, CME, HKEX, Euronext, LSE și Deutsche Börse. Platforma se distinge printr-o structură de comisioane extrem de competitivă în Europa, cu tarife începând de la doar 0,02 euro per acțiune sau ETF, 2 euro per ordin și 0,65 dolari pe contract pentru opțiunile pe acțiuni americane. Clienții beneficiază, de asemenea, de o serie de avantaje exclusive. Printre acestea se numără recomandări de investiții săptămânale gratuite, oferite de analiști recunoscuți de Bloomberg, cu un randament mediu de 16%, asistență în limba română și opțiunea de a colabora cu un manager personal, pentru a maximiza oportunitățile de investiții”.

Conformitatea cu reglementările în domeniu și garanțiile acordate investitorilor 

Freedom24 îndeplinește „cele mai înalte standarde de reglementare în domeniu. Brokerul este reglementat de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC), cu autorizație de funcționare în toate statele membre ale UE și este în conformitate cu MiFID II – un cadru de reglementare care asigură cel mai înalt nivel de protecție a investitorilor din UE. Fondurile clienților sunt asigurate de ICF (Fondul de Compensare a Investitorilor) pentru o sumă de până la 20.000 EUR. Brokerul este membru al Euroclear Bank și al AFME (Asociația Piețelor Financiare din Europa) și se supune periodic auditurilor și procedurilor de due diligence efectuate de Deloitte. Agenția internațională de rating S&P a atribuit brokerului ratingul de credit pe termen lung de B/B, cu perspectivă stabile”.

Planuri avantajoase de economisire zilnică și pe termen lung

Freedom24 oferă clienților „dobândă pentru banii neinvestiți, garantând un venit pasiv chiar și în perioadele de pauză de la investițiile active. Brokerul oferă gratuit două tipuri de planuri de economisire: zilnică și pe termen lung. Fiecare client primește automat un cont de economii odată cu deschiderea contului de tranzacționare, beneficiind de dobânzi de până la 3,89% pe an pentru soldul în euro și 5,31% pe an pentru soldul în dolari americani. Fondurile din contul de economii sunt accesibile oricând, fără restricții de retragere și fără un plafon maxim de depunere. Pentru cei care preferă planuri pe termen mai lung, brokerul oferă depozite fixe pe perioade de 3, 6 sau 12 luni, cu rate de până la 8,76% pe an pentru dolari americani și până la 6,42% pe an pentru euro”.

Inițiatorii platformei subliniază că „deschiderea unui cont de tranzacționare pe Freedom24 este rapidă, gratuită și se realizează complet online: clienții trebuie să încarce fotografiile a două documente (un act de identitate și o dovadă de adresă, cum ar fi o factură de utilități) și să facă un selfie. Platforma este ușor de folosit și permite utilizatorilor să vizualizeze cotații bursiere în timp real, să efectueze tranzacții și să își monitorizeze portofoliul de investiții. Platforma de tranzacționare Freedom24 este disponibilă atât în versiunea pentru desktop, cât și ca aplicație mobilă (iOS, Android și Huawei)”.

Freedom24 este definite ca „filiala europeană a Freedom Holding Corp, un grup internațional de investiții listat la bursa NASDAQ, cu expertiză pe piețele din SUA, Europa și Asia Centrală. Grupul servește 450.000 de clienți global și are o capitalizare de piață de aproximativ 4,8 miliarde de dolari. Freedom24 activează în Uniunea Europeană, oferind clienților acces la peste 40.000 de acțiuni, 1.500 de ETF-uri și 800.000 de opțiuni pe acțiuni americane, pe principalele burse din SUA, Europa și Asia.

Freedom24 operează conform reglementărilor MiFID II, care garantează cel mai înalt nivel de protecție a investitorilor din UE, fondurile clienților fiind securizate prin Fondul de Compensare a Investitorilor (ICF). Brokerul deține licența CySEC și este autorizat în toate statele membre ale UE. Ca parte a Freedom Holding Corp, listat la NASDAQ, Freedom24 respectă, de asemenea, standardele de reglementare ale SEC. Brokerul este auditat de Deloitte, care efectuează audituri regulate și proceduri de due diligence. În plus, Freedom24 este membru al Euroclear Bank și al Asociației Piețelor Financiare din Europa (AFME)”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...