Premieră de cercetare românească în detectarea Covid-19

Date:

Compania DDS Diagnostic – specializată în soluții pentru laboratoare medicale prin comercializarea de kituri, reactivi și aparatură pentru diagnostic in vitro – anunță realizarea unei premiere de cercetare europeană: crearea unui nou produs „în scopul eficientizării semnificative a truselor de teste rapide pentru detectarea anticorpilor IgM/IgG Covid-19”.

Produsul a fost dezvoltat în cadrul unui proiect amplu coordonat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei – IFIN-HH.

Kitul de verificare, precizează creatorii lui, „va fi introdus în trusele pentru detectarea IgM/IgG Covid-19. Acest kit conține 3 flacoane cu soluții de control, două pentru rezultat pozitiv și unu pentru negativ, care vor ajuta semnificativ utilizatorul să își verifice testul. Noua trusa de testare a anticorpilor IgM/IgG va aduce beneficii evidente prin eliminarea semnificativa a rezultatelor fals pozitive si negative. Acest produs va veni in ajutorul tuturor pacientilor suspectati a fi infectati cu SARS-COV-2 si va sustine demersul cadrelor medicale in identificarea si monitorizarea acestora, prin imbunatatirea preciziei rezultatelor. Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piata din Romania incepand cu luna noiembrie 2020. Produsul a fost dezvoltat in cadrul proiectului co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate si de DDS Diagnostic SRL”.

De asemenea, compania DDS Diagnostic subliniază că „este beneficiarul proiectului Creșterea diversității și calității produselor de diagnostic imunocromatografice, prin introducerea iradierii gamma tehnologice și adăugarea de controale pozitive externe”, care are ca obiectiv realizarea unei scheme flux tehnologic pentru producere controale truse IVD și întocmirea dosarului cu documentația tehnică conform legislației în vigoare privind punerea pe piață a dispozitivelor medicale in vitro (IVD), în perioada 22.01.2020-21.08.2021. Valoarea totală a proiectului este de 1.518.240,00 lei, din care valoarea co-finanțării UE este de 1.283.000,00 lei. Contract: CS 210/16.12.2019. Rezultat: Schema flux tehnologic. Dosar pentru avizare. Cod MySmis: 2014+107514”.

Compania DDS Diagnostic este un susținător active al economiei românești, o parte semnificativă a produselor comercializate fiind fabricate în România, la standarde UE.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Pădurea de Miere Nestlé, extinsă printr-o campanie națională cu premii 

NESCAFÉ® anunță că „premiază în această toamnă consumatorii printr-o...

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare!

În momentul în care merg la supermarket, mulți dintre...

ING – numărul clienților, creditarea și economisirea, în creștere pe semestrul întâi 2023

ING Bank România anunță că pe semestrul întâi din...