Premii acordate de compania Horváth la Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov

Date:

Compania Horváth, în calitate de sponsor oficial al Școlii de Vară din cadrul celei de-a treisprezecea ediții a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov (FFIR), a lansat un concurs de scurtmetraje pentru studenți, inspirat de tema ediției actuale a festivalului, „Eroii din ziua de azi” și de viața fondatorului companiei, Péter Horváth.


După cum subliniază inițiatorii, „concursul de scurtmetraje le-a dat ocazia studenților să intervieveze oameni pe care îi consideră eroi, din domenii variate, de la cel mai premiat arhitect român, la antreprenori locali, ambasadori, activiști și muzicieni renumiți. Cei peste 30 de concurenți au avut mai puțin de o săptămână la dispoziție, în care au creat scurtmetraje impresionante, centrate pe curajul și modestia unui erou adevărat, fie că vorbim despre un lider în comunitatea sa ori în business.


Studenții, care provin de la facultăți din domenii ca istorie, drept, economie sau limbi străine din România precum și din Republica Moldova, și-au prezentat filmele în cadrul festivității de premiere, în fața unui juriu de specialitate și alături de echipa Horváth. La final, a avut loc o discuție, la fața locului, cu directorul general al Horváth România, Kurt Weber, despre curaj, despre lecțiiile învățate în anii de studenție și despre primii pași în carieră. Echipa câștigătoare, formată din Alice-Elena Marin, Georgiana-Diana Horobeanu, Bianca Ionescu, Victor Grigor si Gabriel Zvîncă, a realizat scurtmetrajul Eroul Eroilor, despre inițiativa domnului Vasile Soare, ambasadorul României în Federația Rusă, de a documenta și de a scoate la lumină sacrificiul a peste 10.000 de eroi români, decedați în lagărele NKVD între anii 1941-1956”.


Vlad Gheorghe (foto), reprezentant al companiei Horváth, subliniază: „Participarea la acest eveniment a fost o experiență foarte plăcută pentru noi, mai ales că ne-am propus să sprijinim mai multe proiecte din zona culturală și artistică, pe viitor. Cred că acțiunile de responsabilitate socială și implicarea în viața comunității ar trebui să fie deziderate pentru orice companie. Ceea ce ne-a atras spre această colaborare a fost tematica festivalului: ce înseamnă de fapt a fi erou și cum îi putem recunoaște în viața de zi cu zi. Pentru noi, acesta este un subiect apropiat de casă și drag, pentru că ne duce imediat cu gândul la povestea de viață a fondatorului companiei, Péter Horváth. Născut în Ungaria la finalul anilor ’30, tinerețea i-a fost marcată de istoria tumultoasă a Europei de Est a anilor ’50, iar ulterior afirmării sale în consultanța de business, s-a dedicat și sprijinirii mediului academic și studenților, prin intermediul fundației sale din Stuttgart”.


Festivalul de Film și Istorii Râșnov s-a desfășurat în perioada 20-29 august și a inclus proiecții de film, concerte și expoziții, dezbateri despre lucruri cu adevărat importante, uneori ignorate sau tratate superficial. Invitați au fost Marcel Iureş, Vlad Ivanov, Nicu Alifantis, Toulouse Lautrec, Ada Milea, Taxi, Irina Margareta Nistor, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...