Premiu oferit IMK Society for the Promotion of Music and Culture Viena la concursul Enescu

Date:

IMK Society for the Promotion of Music and Culture din Viena oferă un premiu special câștigătorilor Concursului Internațional George Enescu 2020 de la secțiunile vioară, violoncel și pian: un concert împreună cu Orchestra Filarmonică Bohuslav Martinů la Musikverein Golden Hall din Viena, în noiembrie 2020. Va fi interpretat Triplul concert pentru vioară, violoncel și pian de Ludwig van Beethoven, în contextul marcării la nivel mondial a 250 de ani de la nașterea marelui compozitor. Organizația vieneză colaborează cu muzicieni precum Maxim Vengerov, Mischa Maisky, cu celebrele case de discuri Sony, Decca, Deutsche Gramophon.

Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Internațional George Enescu, subliniază: „Acest concert cu Orchestra Filarmonică Bohuslav Martinů va oferi o vizibilitate excepțională celor trei câștigători ai Concursului Enescu din acest an și reconfirmă miza complexă pe care competiția noastră o pune în joc pentru tinerii artiști. Pe lângă premiile în bani, Concursul Enescu este o platformă de promovare a tinerelor talente la nivel mondial”.

Premiul special anunțat acum se adaugă premiilor în bani (valoarea totală depășește 100.000 euro) și oportunităților deschise: invitație pentru câștigătorii premiilor I din acest an în ediția 2021 a Festivalului Internațional George Enescu pentru a concerta alături de mari orchestre ale lumii (Orchestra of the Americas, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin ș.a.), oportunități de promovare internațională și de susținere a carierei celor mai talentați dintre candidați.

Înscrierile pentru Concursul Internațional george Enescu 2020 se fac până la 1 mai 2020 pe www.festivalenescu.ro, în funcție de categoria de concurs: vioară, violoncel, pian, compoziție.

Organizatorii anunță că „toți membrii juriului și-au reconfirmat participarea la concurs. În funcție de evoluția situației, organizatorii vor stabili dacă sunt necesare modificări operative legate de gestionarea evenimentului. În caz de forță majoră, organizatorii vor returna integral taxa de înscriere tuturor celor înscriși (inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselecție)”.

Imagine de la concertul de deschidere a Concursului Internațional George Enescu 2016: Anna Trifu – vioară, Valentin Răduțiu – violoncel, Mihai Ritivoiu – pian (foto Andrei Gîndac)

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...