Președintele Curții de Conturi, la întâlnirea liderilor instituțiilor supreme de audit din statele UE

Date:

Președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, a participat, în perioada 21-22 iunie a.c., la reuniunea șefilor instituțiilor supreme de audit (SAI) din statele Uniunii Europene, eveniment găzduit de SAI Portugalia, la Lisabona. Manifestarea s-a desfășurat în cadrul Comitetului de Contact[1], structură dedicată cooperării dintre SAI-urile din statele membre și Curtea de Conturi Europeană.

Temele abordate de reprezentanții instituțiilor supreme de audit în sesiunile de lucru au vizat în principal domenii de interes comun precum energia și utilizarea fondurilor europene, prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

În prezența reprezentanților Comisiei Europene ai Directoratului  General pentru Energie, participanții la reuniune au analizat modul în care SAI-urile ar putea contribui la o implementare mai bună și durabilă a politicilor naționale și ale UE în vederea atingerii obiectivelor și țintelor energetice ale UE pentru 2030.

„Am convenit să dezvoltăm și să consolidăm cooperarea dintre instituțiile supreme de audit pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor și atingerea țintelor Uniunii pentru anul 2030, inclusiv prin derularea de acțiuni comune. Dorim, de asemenea, să intensificăm dialogul și schimburile de experiență dintre instituțiile noastre în special în domeniile energiei și al fondurilor destinate Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență”,  a declarat Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi. 

În marja manifestării a avut loc predarea președinției Comitetului de Contact de către Portugalia către SAI Cipru.   

Reuniunea Comitetului de Contact s-a încheiat cu întâlnirea Rețelei Ofițerilor de Legătură din SAI-urile statelor candidate la aderarea la UE, la care au participat și ofițeri de legătură din SAI-urile Suedia și România, în calitate de co-președinți ai Grupului de Lucru Comun al Comitetului de Contact privind Activitățile de Audit. Grupul JWGAA sprijină activitățile desfășurate de rețeaua președinților prin furnizarea de consultanță și de sprijin de natură profesională, organizatorică și tehnică. Grupul prezintă Comitetului de Contact un raport anual cu privire la volumul și la natura activităților de audit desfășurate.


[1] Comitetului de Contact este structura în cadrul căreia se desfășoară cooperarea dintre instituțiile supreme de audit din Uniunea Europeană și Curtea de Conturi Europeană (CCE). Această structură este formată din Comitetul de contact propriu-zis, compus din președinții instituțiilor supreme de audit din statele membre ale UE și președintele CCE, din ofițerii de legătură, care constituie o rețea activă de contacte profesionale în Europa, precum și din grupuri de lucru, rețele și grupuri operative organizate pe teme specifice de audit.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

CCIR susține decizia Guvernului României de a relua construcția canalului Dunăre-București

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) susține...

Dermatoscopie digitală asistată de inteligența artificială în premieră națională

Cercetarea și tehnologia de ultimă oră se regăsesc în...

Grupul Digi, asistat de Filip & Company la contractarea a două împrumuturi

Echipa Filip & Company anunță că „a asistat RCS...