Prețurile carburanților vor crește

Date:

OMV Petrom, principala companie comerciantă de carburanți din România a scumpit în această săptămână de două ori, luni și miercuri, benzina în stațiile sale, cu câte 4 bani pe litru, conform Profit.ro.

Astfel, miercuri au fost înregistrate scumpiri și la motorină în unele stații Petrom, ca urmare a dublării prețului petrolului din ultimele două luni și a ieșirii economiei și populației din carantina impusă de Guvern.

De asemenea, Petrom nu este singura companie care a efectuat scumpiri de la începutul acestei luni, Lukoil, de exemplu, majorând prețul benzinei la stațiile din zona Șoselei Alexandria cu 12 bani/l (de la 4,2 la 4,32 lei/l) și cel al motorinei cu 10 bani/l (de la 4,42 bani la 4,52 bani/l).

Ridicarea restricțiilor de deplasare a impulsionat cererea de carburanți, care în plus s-a suprapus și peste o apreciere a prețului internațional al petrolului. Drept urmare, trendul de ieftinire a benzinei și motorinei din perioada de urgență s-a inversat, în prezent piața autohtonă traversând o perioadă de scumpiri.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)