Prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de două miliarde de euro

Date:

Casa de avocatură Filip & Company anunță că „a acordat asistență Ministerului Finanțelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, în prima emisiune de obligațiuni verzi care a atras de pe piețele internaționale 2 miliarde de euro. 

Emisiunea are o maturitate de 12 ani, iar aranjorii sunt Citigroup Global Markets Europe AG, Erste Group, HSBC, J.P. Morgan şi Société Générale”. 

Monica Stătescu (foto) partener Filip & Company: „Această primă emisiune de obligațiuni verzi pe piaţa externă a fost un succes. Prin intermediul acestei emisiuni, România își consolidează poziția în lupta globală împotriva schimbărilor climatice și susține proiecte cu impact pozitiv asupra mediului. Obligațiunile verzi reprezintă nu doar o inițiativă financiară, ci și un angajament ferm către sustenabilitate și responsabilitate socială. Ne bucurăm că am putut să ne implicăm în proiecte inovatoare care contribuie la reducerea amprentei de carbon, protejarea biodiversității și creșterea resurselor regenerabile. Ne face plăcere să ne implicăm în proiecte de o asemenea anvergură alături de Ministerul Finanţelor Publice.”

Filip & Company și Linklaters au asistat Ministerul Finanțelor și la emisiunea concomitentă de obligațiuni convenționale, cu o maturitate de peste 7 ani, atrăgând de pe piețele internaționale alte 2 miliarde de euro.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanțelor Publice în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (partener), Andreea Bănică (senior associate) și Andrei Anghel (associate).

Filip & Company subliniază că „are una dintre cele mai dinamice practici de Finanţări şi Pieţe de Capital din România. Echipa de avocați include specialişti cu un palmares bogat dobândit în cadrul unor tranzacţii complexe desfăşurate atât pe plan intern, cât şi internaţional”.

Filip & Company este caracterizată ca „una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu și lung

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu...

Cel mai lung festival neoficial, în rețeaua NEPI Rockcastle

Compania NEPI Rockcastle organizează cel mai lung festival neoficial...

Spațiu extins pentru Leroy Merlin Craiova în Electroputere Parc 

  Retailer-ul Leroy Merlin, specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit,...