Prima investiție privată universitară recunoscută la nivel de metaranking academic

Date:

Metarankingul Universitar 2022, clasament al universităților românești în funcție de prezența lor în ierarhiile internaționale relevante, include, în premieră, o instituție de învățământ superior pornită din mediul privat, cu structură universitară clasică, comprehensivă: Universitatea „Titu Maiorescu”.

Metarankingul Universitar 2022 cuprinde 31 de universități din totalul de 87 existente la noi (53 de stat și 34 particulare) și a fost realizat de un grup de experți de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București. 

Pornind de la recunoașterea academică obținută, Universitatea „Titu Maiorescu” subliniază: „Prezența în Metarankingul Universitar 2022 este o nouă performanță academică a Universității Titu Maiorescu. Această situare vine în continuarea altui rezultat de excepție din primăvara anului în curs: includerea Universității în Metarankingul Național aferent anului 2021, care a consemnat prezența în premieră a unei universități particulare într-un astfel de clasament. Situarea Universității Titu Maiorescu în ierarhia universităților de elită ale României începe să afirme astfel o constantă a evoluției instituției în spațiul învățământului universitar internațional și național. În evaluarea performanței, Metarankingul utilizează criterii și standarde științifice precise, în cadrul unui proces complex, realizat de specialiști cu autoritate în domeniu. Prin urmare,  date fiind rigoarea, exigența și obiectivitatea analizei, Metarankingul poate fi considerat o oglindă a realității performanței din învățământul universitar românesc.

Includerea Universității Titu Maiorescu din București în Metaranking, ca urmare a prezenței instituției în ierarhiile internaționale, atestă nivelul academic al acesteia, calitatea programelor de studii și de cercetare. Universitate cu o structură comprehensivă (10 facultăți, 24 de programe de licență, 21 de programe de masterat, 8 domenii științifice, 3 școli doctorale: Medicină, Medicină Dentară, Drept), Universitatea Titu Maiorescu din București are câteva  atribute instituționale care o identifică și o diferențiază în spațiul învățământului românesc: complexitatea și soliditatea instituționale, calitatea procesului de învățământ, excelența în educație și cercetare, spiritul inovator, deschiderea internațională, dinamica dezvoltării. Aceste elemente definitorii pentru identitatea și statutul Universității sunt certificate de rezultatele obținute și de situarea instituției în cele două ierarhii interne, Metarankingul Național și Metarankingul Universitar. În prezent, Universitatea Titu Maiorescu se află într-un proces complex de dezvoltare, care implică domeniile fundamentale ale  instituției: infrastructură, resurse umane, programe de studii și de cercetare, internaționalizare.”

Foto: UTM

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

EY România: Anul 2023 va marca o nouă etapă în abordarea digitală a raportărilor și controalelor fiscale

Transparența și schimbul de informații la nivel internaţional vor...

Google sub lupa autorităților antitrust în SUA. Ar putea fi divizat gigantul?

Este oare posibil ca „era Google” să se apropie...

Peste 58% din români vor să își schimbe jobul în 2023, în timp ce 55,4% vor să facă o reconversie profesională în următorii 5...

Criză, scumpiri, război, sărăcie - cuvintele-cheie care ne guvernează...

România în proceduri de infringement și în domeniul energiei și climei

Comisia Europeană solicită CROAȚIEI, UNGARIEI și ROMÂNIEI să prezinte...