Primăria capitalei redirecţionează bani către proiecte de infrastructură

Date:

Primăria Capitalei intenţionează să rectifice bugetul prin care ar urma să aloce fonduri pentru Patriarhie sau pentru realizarea unor monumente, potrivit unui comunicat al Primăriei Bucureşti.

La propunerea primarului general Gabriela Firea, pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a CGMB se află un proiect de hotărâre care face referire la aprobarea încheierii convenţiilor de justificare a avansurilor, în conformitate cu art 5 din OG 26/2006 privind anumite măsuri pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei.

„În expunerea de motive se explică faptul că se vor încheia patru convenţii de plată în avans a gazelor naturale, convenţii încheiate între RADET Bucureşti, producătorii de gaze şi municipiul Bucureşti pentru producerea agentului termic către populaţie pentru iarna 2017-2018. Aceste convenţii stabilesc sumele ce vor fi plătite în avans, modalitatea de plată şi regularizarea plăţilor. Referitor la sumele alocate, RADET a estimat cantitatea de agent termic necesară pentru asigurarea căldurii şi a apei calde, având la bază mediile pe anii precedenţi. Precizăm că, încă din anul 2016, de când legislaţia permite acest lucru, municipalitatea plăteşte în avans gazele naturale pentru a nu mai apărea blocaje în producerea şi livrarea agentului termic către populaţie”, a declarat Primăria Capitalei.

De asemenea, proiectului de reabilitare a sistemului rutier şi a liniilor de tramvai situate pe Şoseaua Pantelimon nu au fost finalizate din lipsa Planului Urbanistic Zonal cu privire la obţinerea autorizaţiei de construire pentru “Park & Ride”.

Reprezentanţii primăriei susţin că aceste probleme determină o întârziere a lucrărilor faţă de graficele de execuţie şi implicit a plăţilor, ceea ce impune micşorarea prevederilor bugetare.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

O nouă dimensiune a aplicațiilor IA la bordul autovehiculului

Grupul Bosch prezintă o analiză asupra demersurilor proprii de...

Vizita noului ambasador al Tunisiei în România la Camera de Comerț și Industrie București

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București...

Kaufland ajunge la o rețea de 177 de hipermarketuri la nivel național 

Compania Kaufland România deschide la 29 februarie două magazine, în...