Primăvara vine cu festivalul „Zilele Mărțișorului la Dalles”!

Date:

Universitatea Populară „Ioan I. Dalles” și Primăria Municipiului București lansează o invitație la teatru și concerte tuturor bucureștenilor odată cu festivalul „Zilele Mărțișorului la Dalles”, între 1 și 9 martie 2018, la Sala Dalles din Capitală.

Debutul festivalului va avea loc pe 1 martie cu Adrian Paduraru și Dan Ardelean și a lor „Declarație de drag…”, urmând apoi un weekend în care Carmen Tănase și Gabriel Fătu aduc pe scena Dalles vineri, 2 martie, piesa de teatru de succes „Eu dau banu’, eu dau ora exactă!”, iar duminica, 4 martie, Ducu Bertzi & Friends promit o seară folk autentică într-un concert cu cele mai îndrăgite șlagăre ale artistului. Nici micii spectatori nu sunt neglijați de Mărțișor, organizatorii pregătindu-le pe 3 martie un spectacol de teatru cu păpuși, „Prâslea cel voinic și merele de aur”. Festivalul „Zilele Mărțișorului la Dalles” continuă pe 7 martie cu un alt spectacol de teatru de succes pus în scenă de Teatrul Principal, „O noapte furtunoasă”, iar pe 9 martie bucureștenii pot simți atmosfera Micului Paris odată cu excepționalul concert al tenorului Vlad Miriță, „Iubesc femeia – Povestea bărbatului interbelic”.

Pentru Ziua Internațională a Femeii organizatorii festivalului „Zilele Mărțișorului la Dalles” au pregătit publicului un buchet de hituri marca Ștefan Bănică Jr. la concertul acustic „Te iubesc, femeie!”, în premieră la Sala Dalles.

Programul festivalului  „Zilele Mărțișorului la Dalles”, 1 – 9 martie 2018, Sala Dalles:

  • Joi, 1 martie, de la ora 19.00, spectacol de teatru „Declarație de drag…” cu Adrian Păduraru și Dan Ardelean *
  • Vineri, 2 martie, de la ora 19.00, spectacol de teatru „Eu dau banu’, eu dau ora exactă!” cu Carmen Tănase, Gabriel Fătu,  Ion Ionuț Ciocia, Victor Vurtejeanu, Răzvan Bănică *
  • Sâmbătă, 3 martie, de la ora 11.00, spectacol de teatru cu păpuși pentru copii – „Prâslea cel voinic și merele de aur”
  • Duminică, 4 martie, de la ora 19.00, concert Ducu Bertzi & Friends
  • Miercuri, 7 martie, de la 19.00, spectacol de teatru „O noapte furtunoasă”
  • Joi, 8 martie, de la ora 19.00, concert acustic Ștefan Bănică Jr. – „Te iubesc, femeie!”
  • Vineri, 9 martie, de la ora 19.00, concert Vlad Miriță – „Iubesc femeia – Povestea bărbatului interbelic”

Sala Dalles, una din primele scene culturale bucureștene, are o frumoasă și lungă istorie începută în 1918 când Elena Dalles, ultima moştenitoare a uneia dintre marile familii de la sfârşitul secolului al XIX-lea, lasă prin testament o parte din marea ei avere în vederea înfiinţării unei fundaţii culturale care să poarte numele fiului ei Ioan I. Dalles.  Astfel s-a construit o clădire frumoasă, cu săli speciale pentru expoziţii de pictură, sculptură, arhitectură, altele pentru examene, concerte și audiţii muzicale sau pentru cursurile Universităţii Populare din Bucureşti. În anul 1932, clădirea Fundaţiei „Ioan I. Dalles” este inaugurată şi devine la scurt timp un centru de referinţă în viaţa culturală a Capitalei. După cum se arată în testamentul Elenei Dalles, Asociaţiunea Universităţii Populare din Bucureşti, care făcea parte din Fundaţia „Ioan I. Dalles, avea menirea „de a forma caracterele cetăţenilor români prin cultivarea şi educarea lor sufletească”.

Astfel, printre personalităţile care au ţinut conferinţe în Sala Dalles se numără Nicolae Iorga, Octavian Goga, Gheorghe Ţiţeica, Gala Galaction, Virgil Madgearu, Tudor Arghezi, George Călinescu, Dimitrie Gusti sau Tudor Vianu. Sala Dalles a oferit și concerte muzicale prestigioase ale compozitorilor George Enescu (26 concerte) sau Dinu Lipati și în aceeași locație de tradiție au organizat expoziţii artiştii Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Ion Andreescu sau Iosif Iser.

Biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului „Zilele Mărțișorului la Dalles” se pot procura de la Anticariatul institutiei Universitatea Populară “Ioan I. Dalles” sau de pe site-ul www.bilete.ro

*Pentru evenimentele din cadrul  festivalului cu acces gratuit pentru public în bază de invitație, locurile se pot rezerva, în limita disponibilității, în prealabil la numărul de telefon 0741233636 sau email la [email protected].

Zilele Martisorului la Dalles

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...