Primul centru Hi-Tech pentru formarea arhitecților

Date:

Fundația Globalworth, aparținând companiei Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, a deschis primul centru Hi-Tech de la noi, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București: Hi-tech Learning Center, investiție de 240.000 de euro în amenajare și dotare.

Dimitris Raptis, CEO Globalworth Group: „Suntem cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est. Investim și dezvoltăm clădiri pentru comunitățile de business și în domeniul în care activăm lucrăm extrem de mult cu arhitecții. Le înțelegem importanța și le apreciem puterea de a tranforma spațiile, tocmai de aceea am decis să investim în viitorul arhitecturii din România. Tehnologia face parte din ADN-ul companiei noastre, iar datorită ei aducem birourile viitorului în prezent. Încet, dar sigur realitatea se mută și în spațiul virtual, iar soluția tehnică implementată la Universitatea Ion Mincu reprezintă mijlocul prin care viitorii arhitecți ne vor contura orașele”.        

Prof. emerit dr. arhitect Emil Barbu Popescu, președinte de onoare al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București: „Fundația Globalworth este pentru Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu un partener și sponsor deosebit de important. Dacă în prezent UAUIM reprezintă un nucleu performant în domeniul formării în Arhitectură și Urbanism, aceasta se datorează și suportului constant din partea Fundație de-a lungul anilor. Laboratorul Hi-Tech va asigura condiții optime de formare de înaltă performanță, astfel încât UAUIM să se înscrie și să rămână în rândul universităților care depun un efort constant în îmbunătățirea procesului de învățământ”.

Investitorii definesc astfel disponibilitățile de studii și cercetare ale noului centru: „Un spațiu modular renovat și dotat cu o soluție completă de VR, prin care studenții își pot construi și comunica propunerile; primul studio de producție virtuală care oferă universității un nou mediu virtual prin care studenții nu mai sunt limitați la proiectarea spațiului fizic; un sistem de videoconferință care permite profesorilor si studenților să comunice în timp real cu alte cadre universitare din exteriorul universității; imprimante 3D destinate fabricației de prototipuri și machete, unde studenţii îşi pot testa practic proiectele; posturi de lucru ergonomice si mobile dotate cu 22 de calculatoare și software performant; o soluție pentru capturi de date – fotografie, scanare 3D și fotogrammetrie”.  

Beneficiari vor fi peste 3.500 de viitori arhitecți

Fundația Globalworth subliniază că „parteneriatul cu Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” face parte din programul de responsabilitate sociala a companiei de a susține mediului academic din România și de a dezvolta noile generații de arhitecți. Până în prezent, Fundația Globalworth și Globalworth au alocat peste 740.000 de euro pentru burse de studii și documentare pentru cadre didactice, competiții internaționale și proiecte speciale”.

Este de reamintit că Fundația Globalworth „a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, fiind independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie. Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăți este reprezentat de generațiile tinere, fundația se concentrează pe grija pentru oameni, care poate fi susținută prin programe de educație și prin proiecte care le pot îmbunătăți acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt și inițiativele care au ca scop construirea de locuri și dezvoltarea de comunități urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacționa și pot găsi împreună soluții care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundația Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor și susține finanțarea inovațiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună”.


Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...