Producătorul local de profile industriale din aluminiu, Delta Aluminiu, beneficiază de o finanțare de 20 milioane de lei

Date:

Producătorul local de profile industriale și sisteme din aluminiu,  Delta Aluminiu din Slatina,  a beneficiat de o finanțare în valoare de 20 de milioane de lei,  pentru activitatea curentă, acordată de CEC Bank, cu garanție EximBank,  în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19.

„Delta Aluminiu este o afacere locală care a crescut de la zero pe piața din România, ajungând al doilea cel mai mare producător de profile de aluminiu din țară. Produsele noastre,  exportate cu precădere în Olanda, Germania, Canada, Mare Britanie și Polonia  – acoperă kilometri  cu sere și panouri fotovoltaice, hale industriale și birouri. Am dezvoltat o fabrică modernă în Slatina, cu dotări de ultimă oră și avem un impact important în economia locală, cu peste 350 de angajați. CEC Bank ne este alături de mulți ani, fiind și partenerul care ne-a ajutat să finanțăm investițiile de extindere și modernizare a fabricii, în 2014”, a declarat Serhan Umut Yazici, CEO în cadrul Delta Aluminiu.

Sectorul materialelor de construcții se află în prezent într-o perioadă de expansiune, în contextul în care, potrivit datelor INS, în primele opt luni din 2021, volumul lucrărilor de construcții rezidențiale a crescut cu 20% față de perioada similară a anului trecut. 

Fondată în 2006 de patru tineri antreprenori, Delta Aluminiu SRL este unul dintre cei mai mari  producători locali de profile din aluminiu, utilizate în toate industriile unde se pretează folosirea  aluminiului (cel mai versatil metal existent): agricultură (sere și irigații), industria de energie verde (panouri solare), construcții, aer condiționat și iluminat stradal, birouri și hale industriale, medicină (scaune și paturi, elemente ajutătoare pentru persoanele cu handicap), mobilier de interior și exterior. Compania are o capacitate de producție de 20.000 de tone pe an, operând o fabrică de profil în Slatina, cu peste 350 de angajați. Anul trecut, producătorul a avut o cifră de afaceri netă de 144,5 milioane lei și profit net de 3,85 milioane de lei.

Pe lângă piața internă, 85% din producția companiei este exportată, ajungând în țări precum Germania, Olanda, Canada, Belgia, Polonia și Marea Britanie. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...