Program de pregătire a elevilor pentru piața muncii

Date:

Organizația Junior Achievement și compania Carmeuse, lider mondial în producerea de var și calcar cu conținut ridicat de calciu, continuă proiectul „Construim meserii”, adresat tinerilor de liceu, „ajutându-i să își planifice cariera și să dobândească un set de abilități în concordanță cu piața locurilor de muncă, aflată într-o continuă schimbare”. Participă 1.700 de elevi, în principal, din județele Argeș, Brașov, Dâmbovița, Hunedoara.

Organizatorii subliniază că „proiectul cuprinde programe JA de orientare profesională desfășurate la clasă, implementate de profesori instruiți de JA România, în cadrul cărora elevii se pregătesc pentru piața muncii și interviul de angajare prin autoevaluarea și dezvoltarea abilităților și au acces la modulul educațional de meserii specifice domeniului de activitate al companiei partenere.

Pe lângă toate acestea, voluntarii Carmeuse devin profesori pentru o zi în cadrul activităților față în față și online, contribuind atât la îmbunătățirea abilităților participanților, cât și la viitorul lor educațional și profesional”.

Proiectul „Construim meserii” face parte din inițiativa globală a Carmeuse și Junior Achievement de susținere a tinerilor în alegerea viitoarei profesii. În România, la prima ediție au luat parte peste 1.500 de elevi și profesori.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...