Program pentru susținerea afacerilor axate pe cafenele

Date:

Compania Artisan Coffee Gear anunță lansarea în 2024 a programului Artisan Invest, caracterizat ca „o modalitate eficientă de a susține și financiar proprietarii de cafenele la început de drum sau pe cei care își doresc un upgrade al echipamentelor astfel încât să poată ține pasul cu cele mai noi dezvoltări din domeniu”. Inițiatorii programului ne oferă o prezentare în acest sens:

Afacerile axate pe cafenele de specialitate și prăjitorii sunt în continuare în plină creștere în România. Dacă acum 10 ani abia apăreau primele cafenele de genul în București, în ultima perioadă putem găsi o cafea bună în aproape toate orașele mari și mici ale României.

Totuși, de la un vis măreț la primii clienți, calea este lungă. Artisan Coffee Gear este partenerul multor astfel de afaceri, iar suportul complet oferit de companie face drumul mai scurt și mai puțin anevoios.

De la idee la primul espresso servit clienților

Fiecare afacere începe cu un ideal care, de cele mai multe ori, nu lasă loc pragmatismului. Pe parcurs, însă, realitatea vine cu multe liste, documente necesare și decizii uneori dificile. Înainte de a alege tipurile de cafea ce vor fi servite și forma ceștilor, e nevoie de o forță operațională imensă. Deși poate părea neobișnuit, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este formarea echipei și să decideți ce echipamente veți folosi. În același timp, zona afacerii este crucială, spațiul și chiria trebuie calculate la virgulă, proiectarea arhitecților trece prin mai multe runde de feedback, se fac compromisuri la design. După, urmează construcția propriu-zisă, montarea mobilierului, o curățenie ca la carte, iar abia la final ajungi să te bucuri de o cafea așa cum ai visat, în cafeneaua ta.

Într-o astfel de afacere, ai nevoie de viziune, de organizare și de un consultant de încredere, așa cum este Artisan Coffee Gear. 

Totuși, cum reușesc atâtea cafenele să aibă succes?

Nu e ușor, dar e foarte frumos. Acest lucru este clar. Mulți proprietari de cafenele sunt la prima lor afacere, nu au o experiență în business, dar au motivația corectă. Din fericire, au alături de ei parteneri externi cu multă experiență în domeniu.
În România, unul dintre aceștia este Artisan Coffee Gear, care, în 2024, lansează programul Artisan Invest, o modalitate eficientă de a susține și financiar proprietarii de cafenele la început de drum sau pe cei care își doresc un upgrade al echipamentelor astfel încât să poată ține pasul cu cele mai noi dezvoltări din domeniu. Până acum, Artisan Coffee Gear oferea consultanță, suport pentru formarea echipei, training de personal, dar și livrare de echipamente și partea de service clienților din HoReCa, zona de cafenele de specialitate sau de companii care au spații dedicate cu cafea de specialitate pentru angajații lor.

Cui se adresează programul Artisan Invest

Finanțarea sprijină momentan business-urile mici să devină mari, iar start-up-urile să pornească. Cei care și-au extins deja afacerea nu sunt ignorați și vor fi ajutați să-și facă un upgrade. 

„Prin programul Artisan Invest, compania noastră oferă servicii complete antreprenorilor de cafenele sau prăjitorii. E un partener atât pentru start-up-uri, dar și pentru antreprenorii care vor să treacă la nivelul următor. Am văzut că există această nevoie în piață, oamenii au energie și idei, dar nu au întotdeauna resursele financiare necesare pentru un asemenea proiect. Aici intervenim noi. Pe lângă suport financiar, avem know-how în businessul de cafea, suntem pionieri în acest domeniu și le punem la dispoziție absolut tot ce au nevoie pentru a merge mai departe”, a spus Afshin Roshanian, CEO și co-fondator Artisan Coffee Gear .

De ce să alegi Artisan Invest

Artisan Invest este un produs complet nou în piața de cafea din România care va ajuta la dezvoltarea pieței. Este pentru prima dată când o companie din domeniu va asigura finanțare direct, iar acest serviciu va schimba regulile jocului. „Dacă antreprenorii vin cu un plan de business bine gândit, logic și bazat pe date concrete, vom face pași împreună spre suport 360 mult mai rapid. Pe acest lucru ne și bazăm: totul e mai simplu și mai rapid decât în cazul instituțiilor bancare”, a mai spus Afshin Roshanian, CEO și co-fondator Artisan Coffee Gear

Artisan Coffee Gear este o companie care înglobează un întreg univers al cafelei: este distribuitor de echipamente de cafea premium, furnizor de cafea verde național și internațional, deține o cafenea populară în zona de Nord a Bucureștiului și este activ implicată în zona de socializare și cultură din jurul cafelei prin organizarea anuală a Slow Coffee Festival și prin susținerea Campionatului Național de Aeropress. Iar acum, se extinde și prin programul de finanțare Artisan Invest, ceea ce transformă compania într-un „one stop shop solution” veritabil.

Pentru fiecare cafenea sau prăjitorie care apelează la programul Artisan Invest, Artisan Coffee Gear oferă garanție completă a echipamentelor pe toată durata finanțării. Echipamentele sunt cele mai bune din piață, iar orice noutate din domeniu, o vei găsi și în portofoliul lor. Compania oferă, de asemenea, service specializat pentru toate echipamentele pe care le comercializează. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)