Programe de educaţie economică prin JA România

Date:

Se află în plină desfăşurare (până la 30 septembrie) înscrierile la programele educaționale internaționale Junior Achievement adresate elevilor. Sunt programe de antreprenoriat, finanțe, orientare profesională, sănătate și viață activă. În ţara noastră, programele sunt dezvoltate, din 1993, de Junior Achievement România, organizație non-profit care aduce împreună mediul economic şi mediul educaţional, prin parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, cu susținerea financiară a comunității de afaceri. La programe participă peste 250.000 de elevi din 1.800 de școli publice.

Detalii: www.jaromania.org, Facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO.

 

Înființată acum aproape 100 de ani, Junior Achievement este cea mai mare organizație care leagă mediul educațional de cel de dincolo de băncile școlii, aducând tinerii mai aproape de viitoarea lor profesie și de mediul economic. În anul 1993, 75 de ani mai târziu, un grup de oameni entuziaști a considerat că este timpul potrivit pentru a aduce în România o organizație internațională de educație economică și antreprenorială: Junior Achievement (JA) România.

în România: cea mai mare organizație de educație, care, printr-un parteneriat public-privat, aduce anual peste 250.000 de tineri mai aproape de visul lor profesional. iune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 40 de țări din Europa și 10 având ca mis0+ de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea

Anual, peste 250.000 de elevi, sub îndrumarea a 4.000 de profesori, dobândesc competențe pentru viața personală și profesională prin experiențe learning by doing în cadrul programelor pentru dezvoltarea abilităților de viață, al celor de educație antreprenorială, financiară sau economică, dar și datorită programelor pentru orientare profesională ori celui pentru sport și sănătate. Aceste experiențe learning by doing sunt incluse și în cadrul activităților propuse pentru săptămâna Școala Altfel.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...