Programul antreprenorial „Startup Activator”

Date:

 

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și cu Consiliul Județean Neamț, implementează proiectul „Startup Activator”. Scopul principal al proiectului îl reprezintă „încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unui program integrat de formare, mentorat și finanțare pentru viitori întreprinzători în regiunea Nord-Est”. Acordarea finanțării s-a făcut prin competiţie. S-au înscris peste 500 de persoane, care au efectuat cursuri de formare antreprenorială, iar 219 dintre acestea au depus planuri de afaceri. În urma analizării dosarelor, 75 dintre ele vor beneficia de o finanțare nerambursabilă de maximum 160.000 de lei.

În funcţie de localizare, planurile de afaceri provin din judeţele Neamț (90), Iași (72), Bacău (22), Botoșani (18), Suceava (12), Vaslui (5).

Pe domenii, viitoarele afaceri vor fi în în: industria prelucrătoare (21%), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (14%), activităţi culturale şi recreative (11%), IT (10%), hoteluri şi restaurante (8%).

Repartiția pe gen arată că 58% din companii vor fi înființate de bărbați și 42%, de femei.

Oana Bâra, manager de proiect, apreciază: „Proiectul Startup Activator a venit în sprijinul persoanelor care au vrut să beneficienze de cursuri de formare antreprenorială și să își pună în practică ideea de business. Cele 75 de firme nou înființate vor crea cel putin 150 de noi locuri de muncă și vor fi sprijinite permanent prin intermediul unui program integrat de asistență și mentorat. Regiunea Nord-Est a demonstrat că, pe lângă vastul tezaur natural și cultural de care dispune, este caracterizată și de un spirit antreprenorial dezvoltat, orientat pe crearea de valoare adăugată care să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a regiunii. Numărul mare de deponenți reprezintă un vot de încredere  pe care persoanele din regiune l-au acordat proiectului și vreau să le asigur că întreg parteneriatul va continua să susțină prin acțiuni concrete dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Regiunea Nord-Est.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...