Programul IMM Invest, dezbătut la întâlnirile COAL-live!

Date:

Seria întâlnirilor online COAL-live! – organizate de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL), destinate interacțiunii mediului de afaceri cu decidenții politici pentru susținerea și promovarea inițiativei, spiritului întreprinzător și antreprenoriatului în România – a continuat cu o dezbatere privind programul IMM Invest și proiectele strategice ale guvernului, moderată de Sebastian Buși, președintele COAL.

În contextul întâlnirii, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare, a oferit antreprenorilor informații despre programul IMM Invest: „Este singurul program care nu funcționează pe principiul primul venit primul servit, fiind deschis până la finalul anului curent. De la 1 ianuarie 2021, programul se va redeschide, apropbarea Comisiei Europene fiind până în 2026. În cadrul programului, după 31 decembrie dobânda și comisioanele vor fi subvenționate din fonduri europene. Plafonul de garanții este de 15 miliarde, la care se adaugă 1 miliard de lei, facilitățile pentru întreprinzător: dobânzile și comisioanele de garantare. Întreprinzătorul nu trebuie să garanteze cu nimic. Dacă este investiție se va pune gaj pe investiție, iar dacă este linie de credit se va pune gaj pe credit”.

Antonel Tănase, secretar general al guvernului, a prezentat proiectele strategice ale guvernului: „Statul urmează să injecteze fonduri europene direcționate către antreprenori, pentru a-i ajuta pe aceștia să își formeze oamenii pentru industriile în care activează. Pentru corporații va exista un program separat de finanțare pe 2 segmente: capital de lucru și retehnologizare prin care companiile se pot updata pe zona de digitalizare și capital de lucru prin achiziția de materii prime și materiale. De asemenea, se gândește un sistem de asigurări pe nivele de risc, societatea de asigurări preluând o parte din riscul de încasare”.

Dezbaterile COAL-live! sunt urmărite săptămânal de câteva mii de oameni de afaceri din toate județele României pe pagina de Facebook Organizația Oamenilor de Afaceri Liberali https://www.facebook.com/Organiza%C8%9Bia-Oamenilor-de-Afaceri-Liberali-103270954378999/.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...