Proiect de 3,2 MWp dezvoltat de Allview Solar Energy pentru Șantierul Naval Constanța

Date:

Compania Visual Fan, lider al asocierii dintre Visual Fan SA și TQM Services SRL, prin divizia specializată în soluții de energie verde, Allview Solar Energy, anunță „semnarea contractului cu Șantierul Naval Constanța SA, unul dintre cele mai mari șantiere de construcții, reparații și conversii de nave din Europa, pentru implementarea unui proiect Full EPC cu o capacitate de 3,2 MW. Centrala fotovoltaică, finanțată prin programul PNRR, va fi printre cele mai mari centrale instalate pe clădiri”.

După cum subliniază inițiatorii lui, „proiectul Full EPC implică toate aspectele legate de expertiza tehnică a clădirii, cât și cele legate de proiectarea și construcția centralei fotovoltaice, care va fi instalată pe clădirea beneficiarului, pe o suprafață de aproape 47.000 de metri pătrați. Pentru instalarea panourilor pe clădiri se va folosi o structură de susținere din aluminiu, cu orientare est-vest, care utilizează un sistem de ancorare inovator, proiectat să reziste vânturilor specifice zonei. Echipamentele instalate sunt provenite de la producători de renume din industria solară și includ 5472 de panouri fotovoltaice Type-N tier 1 de 585Wp marca Jinko, invertoare Growatt cu puteri totale de 2900 kW, două posturi de transformare și un punct de conexiune.

Proiectul, finanțat prin programul PNRR, va contribui semnificativ la generarea de energie verde pentru consumul propriu al Șantierului Naval Constanța. Energia electrică produsă în primul an va fi de 4217 MWh, producția brută de energie primară din surse regenerabile va fi de 0,36 mii Tep/an, scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră cu 2608 tone de CO₂, centrala fotovoltaică generând economii de peste 9.000.000 euro în următorii 20 de ani”.

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan: „Apreciem încrederea acordată de către reprezentanții Șantierului Naval Constanța și ne bucurăm că putem contribui la obiectivele lor de sustenabilitate. Adoptarea energiei verzi devine o necesitate imperativă pentru companiile din industrie, în special într-un context economic instabil. Centralele fotovoltaice nu numai că reduc semnificativ costurile de producție, dar oferă și stabilitate în fața fluctuațiilor economice și o predictibilitate mai mare în planurile de dezvoltare.” 

Radu Rusen, director general al Șantierului Naval Constanța SA. „Suntem încântaţi să continuăm proiectele de investiții și să demarăm construirea unui parc fotovoltaic de 3,2 MWp cu finanțare prin PNRR. Această investiție este parte a acțiunilor luate de societate în ultimii ani, având ca scop reducerea impactului activității societății asupra mediului.” 

Divizia Allview Solar Energy a companiei Visual Fan are „o expertiză vastă în  domeniul energiei solare” și „oferă soluții complete și personalizate pentru construirea oricărui tip de centrală fotovoltaică. De la proiectare și implementare până la servicii post-implementare, cum ar fi garanție extinsă, instruire, monitorizare a sistemului și mentenanță, compania asigură performanța și durabilitatea fiecărui proiect. Compania a instalat cu succes peste 400 de sisteme fotovoltaice, dispune de stocuri permanente de panouri solare (peste 7MW) și invertoare (peste 500 de bucăți) și folosește echipamente de la furnizori de renume mondial precum Trina, Longi, Jinko, Fronius, Huawei, Growatt, K2 Germania, ABB, Eaton, Schrak, Schneider și alții, pentru a răspunde oricăror cerințe și pentru a oferi soluții de top în domeniul energiei solare.

Listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 26 iulie 2021, Visual Fan SA își propune să utilizeze instrumentele pieței de capital pentru a susține strategia sa de dezvoltare, atât la nivel intern, cât și internațional. În prezent, compania are o capitalizare bursieră de aproape 100 de milioane de lei.

Pentru mai multe detalii și informații de interes despre soluțiile oferite în domeniul producției de energie verde, puteți vizita website-ul companiei la adresa www.allview.ro/solarenergy/industry-imm/”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...