Proiect pentru încurajarea economiei sociale

Date:

Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor Europroject (CCMP Europroject), în parteneriat cu Blocul Național Sindical (BNS) și IPA S.A. derulează proiectul „Social Economy Entrepreneurship Development” – SEED, implementat în perioada ianuarie 2020-decembrie 2022.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă „înființarea de întreprinderi sociale, în vederea integrării pe piața forței de munca a persoanelor din grupurile vulnerabile din regiunile Sud-Vest, Sud-Est și Sud”. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Grupul țintă este format din 120 de persoane (60 femei) cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani (12 persoane din categoria persoanelor vârstnice, 55-64 ani).

Implementarea proiectului va conduce la susținerea a 21 de întreprinderi sociale nou înființate (prin intermediul schemei de minimis) și la crearea a cel puțin 105 locuri de muncă. Va fi organizat un concurs de planuri de afaceri, iar primele 21 de planuri de afaceri clasate vor primi o finanțare în cadrul proiectului de maximum 100.000 euro. Cele 21 de persoane care vor înființa întreprinderile sociale vor beneficia de consiliere și mentorat în vederea definitivării modelului de business, de seed-capital pentru întreprinderile înființate, de monitorizare în implementarea planurilor de afaceri.

Informații suplimentare referitoare la proiect, prin intermediul web site-ului www.proiect-seed.ro, secțiunea Contact.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate