Proiect social finalizat în Ferentari

Date:

Proiectul Studiourile Ferentari inițiat de Asociația Zi de Bine a fost finalizat, ca materializare pentru luna martie a unor caze sociale susținute lunar. Beneficiari sunt „peste 30 de copii din trupa de teatru Playhood vor avea propriul spațiu în care vor putea studia actoria, vor învăța ce înseamnă producția muzicală și fotografia artistică, vor realiza comedy sketch-uri și totodată, vor putea filma episoade de vlogging sau podcast-uri, toate sub îndrumarea echipei Asociației Ferentari”.

Realizatorii informează că „bugetul pentru întregul proiect a fost de 35.000 euro, bani care au fost investiți atât în amenajarea spațiului și dotarea cu toate echipamentele necesare, cât și pentru acoperirea costurilor necesare funcționării studioului, pe timp de un an”.

Proiectul a fost susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine,Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank, de ambasadorul Israelului la București, David Saranga, de actorii Vladimir Drăghia și Paul Ipate, care și-au donat ziua de naștere.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine: „Luna martie se încheie pentru noi cu bucurie, entuziasm și multă nerăbdare. Pentru că au ținut morțiș ca locul să aibă amprenta lor, tinerii din trupa Playhood s-au implicat neobosiți în renovarea și amenajarea unui spațiu pe care acum îl numesc „un colț de paradis” și sunt convinși că această experiență i-a învățat lecția responsabilității și a generozității. Acum tot ce ne rămâne de făcut este să îi privim cum prind aripi și să ne bucurăm pentru ei atunci când îi vom vedea pe o scenă de teatru, într-un film, când vor lansa prima melodie sau primul podcast. Bravo, copii!”

De asemenea, Asociația Zi de Bine informează că „întregul spațiu are o suprafață de 90 de metri pătrați și este împărțit în 3 camere, în care se află un studio audio pentru înregistrări și un studio foto/video. Studioul audio a fost dotat cu echipamente de înregistrare vocală, microfon special pentru studio, mixer audio și toate accesoriile necesare pentru producția muzicală sau dublaj de tip voice-over. Totodată, studioul video a fost echipat cu un set de reflectoare profesionale, cameră video, stabilizator pentru camera video pe 3 axe și o stație de lucru PC.

Trupa de teatru Playhood este coordonată de actorul Ionuț Oprea alături de Mădălina Dorobanțu și a luat naștere în urmă cu șapte ani, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 136. Odată cu trecerea timpului, copiii implicați în proiect au căpătat experiență, au prins curaj și au jucat în cadrul festivalurilor de teatru pentru adolescenți. Anul trecut, în plină pandemie, Mădălina Dorobanțu și Ionuț Oprea au înființat Asociația Ferentari, din nevoia de a ține pasul cu succesul și dezvoltarea proiectului Playhood. Astfel, a crescut și nevoia pentru un spațiu special amenajat unde să poată repeta. În acest context, în mai puțin de o lună de la demararea proiectului, Studiourile Ferentari au prins viață”.

În primul trimestru al acestui an, Asociația Zi de Bine anunță că „a reușit să finalizeze cu succes trei proiecte speciale:

– În luna ianuarie, în urma proiectului Teen Line a fost lansată prima platformă dedicată adolescenților din România, adolescenti.deprehub.ro și o linie verde, 0374.461.461, un număr cu acoperire națională, accesat până astăzi de sute de adolescenți. Totodată, în aceeași lună a fost lansat și Podcastul Zi de Bine care a ajuns între timp la cel de-al 5-lea episod.

– Februarie s-a încheiat cu amenajarea și dotarea a trei camere dedicate audierii minorilor, sub numele de Locde Bine, în cadrul Parchetelor de pe lângă Tribunalele din Constanța, Vrancea și Vâlcea, unde deja au avut loc primele audieri.

– Studiourile Ferentari, proiectul lunii martie, oferă ocazia copiilor din Ferentari să învețe prin artă.

Mai multe detalii despre cum pot fi susținute proiectele demarate de Asociația Zi de Bine, pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...