Project Syndicate: The Green Recovery, 16-17 Septembrie 2020

Date:

Economistul vă recomandă evenimentul Green Recovery organizat de Project Syndicate, online între 16 și 17 Septembrie.

Înainte de apariția COVID-19, lumea se trezea ușor, ușor din delăsarea față de problemele mediu. Multinaționalele și-au exprimat angajamentele față de noi forme de guvernanță corporativă mai ecologice. Tinerii activiști mobilizaseră o mișcare climatică globală la o scară fără precedent. Comisia Europeană a dezvăluit planuri pentru un acord verde european, în urma propunerilor din SUA pentru un acord verde pentru a transforma cea mai mare economie din lume. De atunci, majoritatea marilor economii au suferit contracții profunde, forțând băncile centrale și autoritățile fiscale să răspundă.

Pandemia a amintit cu brutalitate chiar și lumii bogate că umanitatea nu a cucerit natura. Prin creșterea piețelor, a aranjamentelor de lucru, a lanțurilor de aprovizionare și a percepțiilor publice asupra riscului, aceasta a schimbat permanent lumea în nenumărate moduri. Pentru a se concentra asupra a ceea ce urmează, Project Syndicate convoacă o gamă largă de experți pentru o serie de discuții aprofundate pe calea către o redresare ecologică, cu accent pe biodiversitate, energie, investiții publice și guvernanță financiară și corporativă.

Redresarea va aduce oportunități de anvergură pentru accelerarea tranziției către energiile regenerabile, reorientarea afacerilor și finanțelor către dezvoltare durabilă și reconsiderarea relației noastre cu natura. Dar va deschide, de asemenea, o fereastră pentru ca populiștii, naționaliștii și alții să exploateze anxietățile publice și să urmeze politica „zero-sum”. Grupul interguvernamental privind schimbările climatice a avertizat că evitarea celui mai grav scenariu climatic va depinde în totalitate de acțiunile întreprinse (sau neîntreprinse) în anii 2020. Miza nu poate fi mai mare. Cum procedăm în continuare?

Pentru mai multe detalii legate de eveniment (agenda, speakeri, timeline) și înregistrare accesați pagina evenimentului aici.

____________

Foto©ProjectSyndicate

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate