PwC România și D&B David și Baias au acordat asistență companiei belgiene CERES Pharma în achiziția pachetului majoritar de acțiuni al producătorului român Dacia Plant

Date:

O echipă integrată de specialiști ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat compania belgiană CERES Pharma, controlată de fondul de investiții NAXICAP, în tranzacția prin care a preluat pachetul majoritar de acțiuni al producătorului român de suplimente alimentare Dacia Plant.

PwC și D&B au acordat atât servicii de due diligence financiar, fiscal, de mediu, resurse umane, legal și GDPR, cât și asistență financiară, fiscală și juridică pentru negocierea documentelor tranzacției. Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței, iar avocații D&B vor asista cumpărătorul și în această procedură. 

”Ne bucurăm că am fost alături de CERES în această tranzacție, care demonstrează interesul investitorilor pentru business-urile de succes construite de antreprenorii români. A fost un proces rapid și intens, în care am asistat cumpărătorul în toate etapele tranzacției, și vreau să-i felicit pe toți colegii mei pentru spiritul de echipă și rigoarea profesională de care au dat dovadă în acest proiect”, a declarat Cornelia Bumbăcea, Partener Deals, PwC România.

“Domeniul produselor farmaceutice și al serviciilor medicale în general rămâne unul dintre domeniile de interes pentru tranzacțiile di n România, la fel ca și la nivel global. În particular, piața suplimentelor alimentare a crescut în ultimii ani, ceea ce a atras investiții noi și un număr mai mare de tranzacții”, a declarat Anda Rojanschi, Partener M&A, D&B David și Baias. 

Echipa PwC Deals a fost coordonată de Cornelia Bumbăcea, Partener, și formată din Andreea Bistriceanu, Director, Iulia Basaraba, Senior Associate și Irina Sarlau, Senior Associate.

Echipa PwC Tax a fost formată din Andreea Mitiriță, Partener, Alexandra Popa, Senior Manager, Irina Nutescu, Senior Manager, Izabela Stoicescu, Senior Manager, Andreea Giovani, Senior Manager și Gabriela Batîr, Senior Manager.

Din partea D&B David și Baias au fost implicați în tranzacție Anda Rojanschi, Partener D&B David și Baias, Adina Oprea, Avocat Senior Coordonator, Lucian Bozian, Avocat Senior Coordonator, Daniel Vinerean, Avocat Senior Coordonator, Mihaela Papandreia, Avocat Senior, Sonia Voinescu, Avocat Senior, și Adriana Popa, Avocat Colaborator. 

Înființată în 2017 de către Mario Debel și Alychlo, CERES Pharma este o companie activă în dezvoltarea și distribuția de medicamente, dispozitive medicale, biocide și cosmetice, cu accent pe produsele naturale. Strategia de creștere a companiei belgiene se va axa în următorii ani pe extinderea propriului portofoliu de produse în Benelux și în Europa Centrală și de Est.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...