Radio România Cultural porneşte Orele de educație în Caravana Unirii

Date:

Radio România Cultural pornește „Orele de educaţie în Caravana Unirii”, proiect de educație teatrală și muzicală dedicat Anului Centenar. Caravana va străbate provinciile istorice româneşti: Moldova, Muntenia, Dobrogea, Oltenia, Transilvania. Proiectul pilot se derulează în perioada 27-30 mai 2018 la Şcoala Gimnazială din Mirceşti, județul Iaşi și la Școala Gimnazială din Humulești, județul Neamț.

Programul caravanei cuprinde proiectele de referinţă inițiate de Radio România Cultural din 2011, „Ora de educaţie teatrală” şi „Ora de educaţie muzicală” şi se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal. Caravana se va opri lunar în unu sau două judeţe, începând din mai şi continuând din septembrie. După cum anunţă organizatorii, în cursul programului, „elevii și profesorii vor asista la ore de teatru şi muzicã la care vor fi stimulaţi să participe în mod direct şi real cu ajutorul echipei de realizatori, al instrumentiştilor, al înregistrărilor de muzică şi teatru radiofonic produse de Radio România. Vor fi câteva ateliere care se vor desfăsura în paralel la aceeaşi şcoală (trei de teatru şi comunicare, unu de educaţie muzicală). Atelierele vor dura, la fiecare şcoală, între două şi 3 ore.

Școala unde se implementează programul va primi cu titlu gratuit din partea Radio România seturi de CD-uri care includ selecţii din ciclurile de emisiuni Noapte bună, copii, Poveste de seară, Teatru radiofonic pentru copii şi din înregistrările muzicale ale orchestrelor şi corurilor Radio”. Partenerii proiectului sunt orchestrele şi corurile Radio, teatrul „Ion Creangă”.

Radu Croitoru, managerul postului Radio România Cultural, subliniază: „Am ales să mergem în localităţi unde copiii nu au acces la prea multe forme seducătoare de cultură. De asemenea, locurile pe care le-am ales pentru această caravană au rădăcini adânci în cultura României, aşa cum este cazul Mirceştiului lui Vasile Alecsandri sau al Humuleştiului lui Ion Creangă. Suntem încântaţi de deschiderea pe care dascălii de-acolo ne-au arătat-o până acum şi sunt convins că echipa noastră entuziastă le va oferi copiilor câteva ore de joacă prin artă, pe care sper că nu le vor uita niciodată”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...