Reţeaua universitară coordonată de UMF Târgu Mureş, premiată la nivel european

Date:

Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (foto) este liderul rețelei  Teaching and Learning Bioanalysis a Programului de Schimburi pentru Studii Universitare în Europa Centrală (CEEPUS), căreia i-a fost acordat premiul miniștrilor din țările participante la program pentru activitatea de cercetare desfășurată în anul universitar 2015-2016.

Pavel Năstase, ministrul educației naționale, apreciază performanţa: „Felicit câștigătorii acestui prestigios premiu. E un succes important pentru cercetarea științifică din universitățile noastre și o recunoaștere a muncii depuse în aceste centre”. Prof. univ. dr. Gabriella Donáth-Nagy, coordonatorul rețelei la nivelul UMF Târgu Mureș, subliniază: „Este o onoare și în același timp o bucurie deosebită pentru rețeaua noastră câștigarea acestui premiu, care confirmă încă o dată excelența în activitățile desfășurate în cadrul rețelei. Doresc să le mulțumesc coordonatorilor locali, membrilor activi ai rețelei şi nu în ultimul rând Biroului Central CEEPUS și Birourilor Naționale CEEPUS pentru implicare și sprijin”.

Din reţeaua coordonată de UMF Târgu Mureş fac parte: Universitatea din Graz (Austria), Universitatea din Viena (Austria), Universitatea Tehnologică din Graz, Universitatea de SudVest „Neofit Rilski” din Blagoevgrad (Bulgaria), Universitatea din Zagreb (Croația), Universitatea Charles (Cehia), Universitatea din Debrecen (Ungaria), Universitatea din Pécs (Ungaria), Universitatea Sts. Cyril și Methodius din Skopje (Macedonia), Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemitanu” din Republica Moldova, Universitatea din Varșovia (Polonia), Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Sapientia” din Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Comenius din Bratislava (Slovacia), Universitatea J. Selye University (Slovacia).

Domeniile de cercetare ale reţelei sunt separatologia științifică (cromatografie, electroforeză, electrocromatografie), metodologia bioanalitică și analiza clinică & farmaceutică. De asemenea, activitatea cuprinde mobilități ale cadrelor didactice, doctoranzilor, masteranzilor și studenților și schimburi de experiență în școli de vară de bioanaliză.

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

CFO Conference 2025: Pe 28 martie, lideri financiari analizează strategiile de adaptare în contextul macroeconomic actual

Lideri români și internaționali discută, pe 28 martie 2025,...

Sondaj Storia: Relația cu vecinii, diferită de la o generație la alta

Un sondaj recent realizat de Storia – platforma imobiliară...

Analiza iBanFirst: Dolarul, sub presiune din cauza politicilor comerciale ale lui Trump 

Creșterea economică a Statelor Unite dă semne de slăbiciune,...