Revitalizarea cabinetelor dentare din şcoli

Date:

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, a deschis un proces amplu de revitalizare a cabinetelor stomatologice din unităţi de învăţământ. Pentru început, vor fi achiziţionate 50 de unituri stomatologice cu echipamente de sterilizare pentru instrumentar, a anunţat directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim, cu ocazia  lansării  Campaniei de promovare a sănătății orale pentru copii și  elevi. De asemenea, Primăria Capitalei a reglementat modalitatea de a completa salarizarea medicilor din cabintele de stomatologie din şcoli.

Evenimentul de lansare s-a desfăşurat la Școala Gimnazială Nr. 1 „Sfinții Voievozi” din sector 1, unitate cu preocupări constante în ceea ce priveşte educaţia pentru sănătate, în consonanţă cu performanţa şcolară, după cum subliniază prof. Iuliana Soare, director al şcolii.

Campania se derulează în perioada martie-iunie, anul acesta, la învăţământ preprimar şi la cel primar, iar anul viitor va fi extinsă. Rolul ei este preponderent educativ. Totodată, pe fondul unor costuri în ansamblu mari ale serviciilor stomatologice, programul campaniei reprezintă o susţinere bine-venită, pentru că va cuprinde toţi elevii şi preşcolarii din învăţământul bucureştean. În cabinetele şcolare, ei vor beneficia de: consult gratuit, depistarea tulburărilor de dentiţie, detartraj, sigilare, tratamentul cariilor dentare, extracţii dentare. Programul are şi o componuentă de colaborare cu învăţământul superior, după cum a subliniat dr. Cristian Funieru, de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui...

ANALIZĂ XTB Radu Puiu: Coolcationing, noua tendință în turism pe fondul încălzirii globale

În lumina actualei crize climatice, oamenii își reorientează destinațiile...

ASE 4.0 – INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA UNIVERSITĂȚII 

Academia de Studii Economice din București – liderul învățământului...