Orașul brazilian Rio de Janeiro a anunțat că va putea accepta în curând criptoactive pentru plata taxelor, începând cu impozitele pe proprietate. Cu toate acestea, orașul va folosi companii din domeniul cripto pentru a converti acele criptoactive plătite în scopuri fiscale înapoi în reali brazilieni. 

Se pare că există o competiție serioasă între orașele din întreaga lume pentru a fi văzute ca fiind în fruntea adoptării și acceptării criptoactivelor. De la Miami la Denver, până la Rio și alte locuri, devine din ce în ce mai mult o realitate faptul că oamenii pot plăti una dintre cele mai importante facturi, impozitele, prin intermediul cripto.

Posibilele beneficii ale acestui fenomen nu pot fi subestimate. Una dintre problemele cripto în acest moment este interacțiunea limitată dintre deținători și unul dintre cei mai mari creditori ai lor – statul. Plătim impozite prin nenumărate moduri către guvernele noastre, astfel încât transformarea cripto într-o formă acceptabilă de metodă de plată este un lucru uriaș. În timp ce Rio este doar un oraș, este doar un prim pas spre adoptarea de către întreaga Brazilie – o națiune masivă cu un potențial uriaș pentru adoptarea criptoactivelor.

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.