România a înregistrat a doua cea mai mare creștere a vânzărilor cu amănuntul din UE în martie

Date:

România a înregistrat în luna martie 2017, a doua mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, de 9,1%, după cea a Sloveniei, de 10,4%, în timp ce la nivelul Uniunii Europene, creșterea a fost de 2,5%, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.

Comparativ cu luna februarie, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în luna martie cu 16,4%, și cu 1% în cifre ajustate la influențele sezoniere și în funcție de numărul de zile lucrătoare, ritm accelerat față de cel din luna anterioară, conform  INS.

De asemenea, Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat că cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, s-a majorat în luna martie 2017, având un avans de 9,2% față de aceeași lună din 2016, transmite News.ro

Biroul european de statistică, Eurostat, estimează cifra afacerilor cu amănuntul în serie ajustată, ținând cont de factorii sezonieri.

Totodată, la nivelul UE, vânzările de retail au avut parte de o diminuare  în luna martie cu 0,2%, față de februarie. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Ungaria (1,8%), Estonia (1,6%) și Luxemburg (1,5%),  iar cele mai mari scăderi s-au înregistrat în Portugalia (-2,3%), Slovenia, Marea Britanie (ambele cu -2,2%) și Finlanda (-2,1%).

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sfaturi InfoCons: la ce trebuie să fim atenți când achiziționăm bijuterii?

Este 1 februarie, începutul unei luni dedicate dragostei și...

De zece ori, angajator de zece: JTI România

JTI este Top Employer (Angajator de Top) pentru al...