La Bacău s-a desfășurat cea de a patra conferință pe tema „România al doilea deceniu în UE. Provocări – Oportunități – Priorități” organizată de Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale în parteneriat cu România Durabilă.

Făcând un bilanț al apartenenței României la Uniunea Europeană din punct de vedere economic, politic și social, dr. ec. Constantin Boștină, președintele ASPES, a declarat: „Cvasitotalitatea opiniilor exprimate s-a pronunțat că intrarea României în UE a reprezentat o mare oportunitate de dezvoltare a României. Odată cu multele realizări înregistrate au fost însă și foarte multe neîmpliniri, precum și o întârziere de neexplicat în realizarea proceselor date de această oportunitate. Potențialul real al României nu este foarte bine exploatat, o arată își ecuația 7-17-27. A 7-a țară ca dimensiune, a 17 ca PIB, a 27 țară ca nivel de trai”

Dintre subiectele supuse dezbaterii amintim: Cum a contribuit judeţul Bacău la dezvoltarea României ca membră a Uniunii Europene? În ce măsură a valorificat judeţul Bacău fondurile europene? Ce probleme existente la nivelul judeţului Bacău a trebui susţinute la Bruxelles de către reprezentanţii României? Conferinţa va fi moderată de către Constantin BOŞTINĂ, Preşedinte Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economico – Sociale.

La lucrările conferinței „România al doilea deceniu în UE. Provocări – Oportunități – Priorități” au participat:

Costel Ceocea – președinte, director general SIF Moldova
Sorin Brasoveanu – președinte Consiliu Județean Bacău
Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș – negociatorul șef al aderării României la UE
Mircea Ursache – vicepreședinte ASF
Prof. univ. dr. Carol Schnakovsky – rector Universitatea „Vasile Alecsandri”
Grigore Filip – președinte, Director General Aerostar
Gheorghe Covrig – director economic Agricola Internațional Bacău
Aurelian Trifa – președinte Mecanica Ceahlău,
Mihai Tulbure – director general Camera de Comerț și Industrie Bacău
Daniel Apostol – fondator România Durabilă

Evenimentul a avut ca parteneri instituționali: Consiliul Județean Bacău, Primăria Bacău, SIF Moldova, Universitatea „Vasile Alecsandri din Bacău”, Universitatea „George Bacovia”, Centrul de Cultură „George Apostu”, Filarmonica „Mihai Jora”, Teatrul „Bacovia”, Complexul Muzeal de Științele Naturii – Bacău, Casa Corpului Didactic-Bacău, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Sponsorii conferinței au fost:

dedeman.jpg logo_Aerostar

 

 

De asemenea, evenimentul i-a avut ca parteneri media:

Euro

ziarul de bacau

desteptarea

BC agerpres-logo-full