România, în top 10 piețe de bere din Europa

Date:

Piaţa berii a trecut de 10.000 de fabrici de profil în Uniunea Europeană, anunţă Brewers of Europe. Furnizând informaţia, Asociația Berarii României oferă detalii pe baza ediției 2019 a Raportului anual privind tendințele europene în materie de bere. Este de reţinut că pentru prima dată în ultimii zece ani producția de bere în UE a depășit 400 milioane de hectolitri. Ca tendinţă, au scăzut volumul total de alcool și consumul dăunător. Polonia a devenit al doilea mare producător de bere, devansând Marea Britanie. Numărul fabricilor de bere a crescut cu 50% în Slovenia, cu 45% în Franța, cu 25% în Irlanda. Cel mai mare exportator de bere din UE rămâne Belgia, urmată de Germania.

Cât priveşte ţara noastră, Julia Leferman, directorul general al Asociației Berarii României, subliniază: „Suntem bucuroși că România rămâne în top 10 piețe de bere din Europa, alături de Germania, Polonia, Marea Britanie, Spania, Olanda, Franța, Republica Cehă, Italia și Turcia, situându-se și în anul 2018 pe locul 7 din punctul de vedere al volumului pieței. Industria românească de bere este totodată unul dintre cei mai mari angajatori din Europa, un motor de creștere economică pentru economia locală, România ocupând locul 5 după Belgia, Marea Britanie, Austria și Franța, cu 5.973 de locuri de muncă generate direct și peste 85.000 locuri de muncă create în sectoarele conexe”.

Reamintim că Asociaţia Berarii României – formată din producătorii Bergenbier SA, Heineken România SA, United Romanian Breweries Breprod SRL, Ursus Breweries SA, Martens SA, Clinica de Bere și din reprezentanții producătorilor de materii prime Soufflet Malţ România, Asociaţia Producătorilor de Hamei din România – furnizează peste 85% din cantitatea de bere consumată la noi.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...